NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
SENZACIONALNA PONUDA

Potpuni preporod slavnog zagrebačkog kluba: Ostaju sve najveće zvijezde, a stiže kapetan Hrvatske!?

Aktualni hrvatski doprvak u silovitom je naletu sastavljanja jake momčadi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. lipanj 2020. 16:35

Kakva završnica prošlog tjedna u Mladosti! Zagrepčani su prvo dogovorili ostanak u momčadi trojice reprezentativaca, dvojice hrvatskih (Marcelić i Bukić), te ruskog (Harkov), a nedjelje je ponudila još jednog “kapitalca”. Hrvatski reprezentativni centar Josip Vrlić ostaje u Mladosti još godinu dana, iako se u jednom trenutku i kod njega kao i kod Marcelića činilo da je na izlaznim vratima.


Naime, moćna talijanska Brescia koja sastavlja momčad za napad na Pro Recco i osvajanje scudetta, solidno je “zagrizla” za, po nama, prvog sidraša svijeta. No, očito je ponuda Mladosti ima svoje prednosti...


- Nisam još potpisao, ali da, dogovorili smo se - počeo je oprezno, ali ipak potvrdio informaciju stasiti Riječanin.


Ukoliko spomenemo da u Mladosti ostaje i drugi centar, Rumunj Cosmin Radu, Žapci će na 2 metra i sljedeće sezone imati najjaču kombinaciju centara u Europi. Kada tomu dometnemo da je potvrđen vratar, pa onda desno i lijevo krilo... Mladost već sada ima i više od obrisa jakog sastava, u ovom trenutku istovjetnog onom iz sezone koja je još u tijeku.

Intrigantna ponuda

- Slažem se. Uz to, to je i dalje dosta mlada momčad jer igrači koji su odlučili ostati su svi 26 godina ili mlađi, te imaju puno potencijala za napredak.


U biti, prosjek godina im značajno dižu baš centri, Radu (38) i Vrlić (36).


- Cosma i ja im dajemo iskustva, idemo to tako reći, nećemo o godinama valjda, ha, ha. Dobro, šalu na stranu, centri se ni ne primjećuju do 26. godine, kad vanjski dolaze do izražaja, a centri najbolji vaterpolo igraju od 30. do 35.


Ujedno, Mladost je na stol stavila ponudu novog ugovora i reprezentativcu Lovri Milošu. Ali uz Savu rade i na novim licima. To je vrlo intrigantna ponuda. Radi se, naime, o kapetan Barakudu, Andri Bušlji!


Od kako je otišao iz Pro Recca, Bušlje je bez kluba. Dosad su se spominjali interesi Marseillea, ali i Vouliagmenija, pa i ponovo Olympiacosa u kojem je igrao pretprošle sezone, ali sada je stigla i ona Mladosti


Tu još nema dogovora odnosno ne možemo zapisati da je posao zaključen, ali pronađu li se dvije strane i u ovom poslu, tada bi Mladost otvoreno postala favorit za osvajanje naslova prvaka države 2021.


Prijelazni rok u vaterpolu je ovog ljeta nestvarno bogat. Dosad smo ubilježili najmanje 100 “ozbiljnih” transfera u desetak europskih liga. No, bit će tu očito još velikih prelazaka...

Linker
25. travanj 2024 03:20