Rino Burić

 GORAN SEBELIC Cropix
JE LI OVO MOGUĆE?

Šokantna odluka sa Svjetskog prvenstva: Hrvatski reprezentativac kažnjen sa čak 3 utakmice neigranja!

Takvo što, za takav oblik prekršaja još nismo čuli. Hrvatski vaterpolski savez ima pravo žalbe i žalit će se
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. lipanj 2022. 23:10

Hrvatska će u ponedjeljak u osmini finala igrati s igračem manje, a moguće i još dvije utakmice sa samo 12-icom u bazenu. Naime, u nedjelju kasno navečer FINA (Međunarodna organizacija vodenih sportova) službeno je izvijestila Hrvatski vaterpolski savez da je naš reprezentativac Rino Burić zbog tzv. brutalnosti kažnjen s 3 utakmice zabrane nastupa!?

Prvo se pitanje postavlja, je li ubio nekoga? Šalu na stranu. Kazna je određena temeljem kasnijeg video pregleda, navodno podvodnom kamerom, s utakmice 3. kola u Debrecenu još, Hrvatska - Japan, a na kojoj je utvrđeno da je Burić nakon dosuđenog prekršaja udario ispod razine vode, šakom u tijelo japanskog igrača.

Sudac to tada nije vidio i nije odmah sudio brutalnost što nosi 4 minute igranje s igračem manje. U redu, prema pravilima moguće je naknadno donošenje stegovne mjere temeljem video-zapisa, ali... tri utakmice!?

Za prekršaj u kojem suparnički igrač nije ozlijeđen, nije mu slomio rebro, nije potekla krv, nije ga udarao šakom u glavu i da ne nabrajamo dalje. Ne sporimo, prekršaj je postojao, udarac također i ne opravdamo potez igrača. To se ne smije činiti, ali tri utakmice...

Takvo što, za takav oblik prekršaja još nismo čuli. Hrvatski vaterpolski savez ima pravo žalbe i žalit će se, ali protiv Gruzije smo sigurno bez Burića. On je jedan od samo dvojice klasičnih braniča (drugi je Žuvela), to je igrač manje u rotaciji, netko drugi će sada morati "preuzimati njegove" osobne... Drugim riječima, ozbiljni problemi za Tuckovu momčad. Za jednu utakmicu najmanje, a možda i za više. Iako, može to i probuditi inat u igrača, pa da zaigraju iz sve snage, najjače i najbolje dosad. Vidjet ćemo uskoro.

Linker
18. travanj 2024 23:50