HVS FACEBOOK
IZJAVE NAKON ‘EL CLASICA‘

Tucak otkrio: ‘Na Španjolce ćemo možda morati bez njega, trpi užasne bolove... Suđenje? Ma neću sad...‘

‘Bol je neprestana i jaka. Pokušat ću stisnuti, pa koliko budem mogao. Vidjet ćemo...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. srpanj 2021. 10:10

Sjajnu utakmicu odigrala je hrvatska vaterpolska reprezentacija u 4. kolu olimpijskog turnira protiv Srbije. Pobjedom 14:12 Barakude su izborile nastup u četvrtfinalu kolo prije kraja. Svoju će priču u grupnoj fazi zatvoriti u ponedjeljak (8.30 sati) protiv Španjolske.

Nakon utakmice izjavu za HRT dao je izbornik vaterpolista, Ivica Tucak.

- Ovo zovemo značajnom pobjedom za nas. Ona nas definitivno i matematički šalje u četvrtfinale. Prvi cilj smo napravili, ali i ništa više. Idemo dalje, kao i nakon poraza, ali i dvije sjajne utakmice. Rekao sam, sve što smo pokazali znači da vrijedimo puno više od toga da samo budemo u skupini. Ali, tek sada dolazi ono najbitnije - kaže Tucak.

Slijedi dvoboj sa Španjolskom koji dakle, Hrvatskoj može donijeti i prvo mjesto u skupini.

- Tamo su, u onoj drugoj skupini rezultati svakakvi. Mislim da ću Paula Obradovića odmoriti u zadnjem kolu. Trpi užasno velike bolove zbog ozljede koju ima. Hvala mu na svemu, u ime cijele naše ekipe - dodaje izbornik.

Prokomentirao je dodatno igru njegovih izabranika:

- Crne rupe su u sportu normalne, one se događaju svima, u svim sportovima. Mi smo Srbiju "ubili" na početku dva puta i onda smo im neke golove sami poklonili. Ali, bilo je jako dobro, bio nas je pun bazen, napadački smo i obrambeno pokazali moć.

Suđenje. Rekao je da ga neće komentirati, ali nešto je ipak pobjeglo preko usana...

- Znate da to ne smijem komentirati, ali zaista ne znam zašto nam taj jedan te isti gospodin sudi već drugu ili treću utakmicu ovdje. Sad ne smijem ništa reči, ali iskomentirat ću to kada sve ovo završi. Oni sude kako misle da znaju, mi igramo kako trebamo igrati i to je to... Sve se vidjelo nakon onog jednog kontrafaula, ali neću sad...

Pojavio se pred kamerama i sam Paulo Obradović:

- Bol je neprestana i jaka, ali ne bih se vraćao na to. Stručni tim me osposobljava za utakmice, trebat će mi duži period da se oporavim nakon ovoga. Pokušat ću stisnuti koliko budem mogao, a sada možda budemo jednu utakmicu bez mene, to ću vidjeti s izbornikom.

Linker
25. travanj 2024 18:20