Plivačice iz splitskog Jadrana, Zadra i iz Italije

 POŠK, HPS
MASTERS U SPLITU

Održano plivačko prvenstvo Hrvatske za veterane, nastupio i čovjek koji je još 1962. rušio rekorde!

Sjajan nastup odradila je i naša poznata olimpijka, koja i u petom desetljeću pliva strašno brzo
Piše: SNObjavljeno: 07. lipanj 2022. 10:16

U gradu pod Marjanom tijekom svibnja, nakon duge stanke zbog Covid pandemije, a na radost mnogih Masters plivača i plivačica svih uzrasta od 35 do 75 godina, održalo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske za veterane - Masters.

Atmosfera je bila odlična, organizatori PK POŠK i HPS mogu biti ponosni. Osim natjecatelja iz svih dijelova Lijepe naše, ugostili su i plivačice i plivače iz Italije, Sjeverne Makedonije i Slovenije, što je rezultiralo brojkom od 70 sudionika.

Poseban naklon zaslužuju najstariji sudionici. Među njima se ističe Nenad Kuridža, čovjek rođen 1944. godine, koji je još na Europskom prvenstvu davne 1962. postavio rekord u disciplini 100 delfin i koji je danas uzor svim veteranima.

image

Oni imaju više od 70 godina, ali su i dalje brži i spremniji od mnogih mlađih. Godine su, uostalom, samo broj...

Nastupili su i brojni drugi nekad sjajni plivači, pa tako i Hrvoje Barić (57), europski rekorder u delfinu, pa europski rekorder u prsnom Siniša Viđak ('71 godište), zatim Joško Vučetić ('77 godište), juniorski rekorder u leđnom, pa Viktor Stupalo, juniorski rekorder u delfinu rođen 1977., te naša olimpijka i rekorderka u prsnom i slobodnom, nadaleko poznata Smiljana Marinović, koja i na veteranskim mitinzima obara rekorde.

Cilj ovakvih natjecanja i druženja je promocija plivanja kao zdravog načina života za sve dobne skupine, bivše sportaše, zaljubljenike, rekreativce i poticanje na aktivnost svih ljudi. Poznato je, naime, da plivanje pomaže psihičkom i fizičkom zdravlju ljudi i te nam na taj način pomaže da se uspješnije nosimo sa svim poteškoćama modernog vremena.

image

Smiljana Marinović na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, naravno

POŠK, HPS

Nakon svečane podjele medalja, druženje se nastavilo u opuštenoj atmosferi do kasno u noć u konobi, a idući Masters miting održat će se u Zagrebu, na bazenu na Šalati. Organizatori pozivaju sve bivše i rekreativne plivače starije od 35 godina da im se pridruže jer, između ostaloga, na Šalati možete isplivati normu i izboriti nastup na Masters Euru, koje se u kolovozu održava u Rimu...

Linker
25. travanj 2024 15:00