Hamish Bond

 WILLIAM WEST Afp
PRELOMIO TEŠKU ODLUKU

Kraj karijere za trostrukog olimpijskog pobjednika i osmerostrukog svjetskog prvaka: ‘Čudan je osjećaj...‘

Razmišljao je o odlasku u mirovinu i prije OI u Tokiju, ali ga je tada žena nagovorila da ostane
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2022. 10:02

Novozelandski veslač 35-godišnji Hamish Bond objavio je kraj blistave sportske karijere u kojoj je postao prvi Novozelanđanin koji je osvojio zlatne medalje na trima uzastopnim olimpijskim igrama. Osim toga, bio je osam puta svjetski prvak u dvojcu bez kormilara.

Prve dvije zlatne medalje osvojio je u dvojcu bez kormilara sa Ericom Murrayjem na OI 2012. u Londonu i na Igrama 2016 u Riju. Treće olimpijsko zlato ostvario je u osmercu na prošlogodišnjim igrama u Tokiju.

Bond je kazao da je razmišljao o odlasku u mirovinu prije OI u Tokiju, ali da ga je njegova žena nagovorila da ostane još u sportu.

"Posljednjih nekoliko godina bilo je izazovno za sve, ne samo sportaše, i bilo je trenutaka kada sam ozbiljno razmišljao o okončanju karijere. No, moja žena Lizzie dala mi je poticaj. Ona je mi je je rekla da to nije način da završim karijeru. To mi je trebalo da nastavim i završim karijeru na pravi način", izjavio je Bond.

"Čudan je osjećaj kad kažeš da odlaziš u mirovinu, ali osjećam se sretnim što to činim dok sam bio na vrhuncu. Put koji sam prošao smatrao privilegijom, a ono što sam ostvario tijekom karijere nadmašilo je sva moja očekivanja dok sam bio na početku. Ako moram izdvojiti nešto onda je to svakako prvo olimpijsko zlato na OI u Londonu, te ovo posljednje u osmercu na Igrama u Tokiju, to su fenomenalna sjećanja".

Linker
18. travanj 2024 13:08