Borna Rendulić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
OPET MEĐU ELITOM

Najbolji hrvatski igrač potpisao ugovor karijere: ‘Nemam više 25 godina, svaka mi sezona može biti zadnja‘

‘U našoj reprezentaciji igra veliki potencijal i talent, pred njim je sjajna budućnost‘
Piše: Filip VidakovićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 09:50

Naš najbolji hokejaš, Borna Rendulić (31), novi je član ruskog Sočija, najmlađeg kluba Kontinentalne hokejaške lige, osnovanog 2014. godine. Rendulić je već igrao najjaču ligu u Europi od 2017. do 2019. kada je nosio dres Vitjaza. U tom razdoblju odigrao je 95 utakmica za Vitezove i ostvario učinak od 22 gola i 21 asistencije.

Nemam više 25 godina

Kako je došlo do povratka u ruski KHL u ova nesigurna vremena?

- Naš izbornik Danijel Kolombo spojio me sa agentom koji radi u jednoj od najjačih sportskih agencija svijeta, PlayersAgent LLC, on mi je sredio ugovor karijere u Sočiju. Presretan sam, jer KHL mi je oduvijek bio prvi izbor - ističe Borna Rendulić.

Ne boji li se negativnih reakcija obzirom na situaciju u svijetu?

- Ne. Ja sam sportaš, ne bavim se i ne pratim politiku. Moram misliti na sebe i na to da se osiguram financijski. Više nemam 25 godina, već sam u dobi kada mi svaka sezona može biti posljednja, pogotovo u slučaju neke ozljede. Da sam otišao u Finsku i da tamo slučajno odigram lošiju sezonu, niti bih zaradio novac, dok bih teško nakon toga negdje mogao do dobrog ugovora. Ovako, ako i “podbacim” u KHL-u, mogu se vratiti u Njemačku, Finsku ili Švedsku.

Rendulić bi se novoj momčadi trebao priključiti sredinom srpnja.

- Tako nekako, početkom kolovoza očekuje nas jaki pripremni turnir Soči Hockey Open. Sezona će biti duga i naporna jer ligaški dio iznosi 68 utakmica.

Mali Idžan je veliki potencijal

Iza Hrvatske je Svjetsko prvenstvo Divizije 2A gdje nismo uspjeli izboriti viši rang natjecanja. Sve je palo u vodu neočekivanim porazom od Gruzije 6:0.

- Gledao sam Gruziju i prije prvenstva, ne radi se o lošoj momčadi. Imaju 15 Rusa, dobro su stajali na ledu protiv nas, dočekali su nas na kontre. IIHF ih je izbacio u rang niže zbog tih Rusa koji nisu imali pravo igranja, pa bi nam sljedeće sezone trebalo biti lakše, barem na papiru.

U istoj napadačkoj trojki reprezentacije igrali su sadašnja i buduća zvijezda hrvatskog hokeja na ledu.

- Mali Idžan je veliki potencijal i talent. Dobro kliže, ima odličan šut. Mora se još prilagoditi na seniorski hokej i nabaciti masu. Pred njim je velika budućnost, naravno uz krvavi rad - zaključio je Borna Rendulić.

PlayersAgent LLC U istoj agenciji s Franom Topićem iz Dinama

PlayersAgent LLC sportska je agencija sa sjedištem u Miamiju, na Floridi, a osim hokejaša pod svojim patronatom imaju nogometaše, košarkaše, te sve brojnije E-sportaše. Od poznatijih hokejaša tu su Scott Wilson, osvajač Stanley Cupa s Pittsburghom 2017, švedski reprezentativci Mario Kempe i Philip Holm... Od nogometaša najzanimljivije ime je mladi napadač Dinama i U-19 reprezentativac Hrvatske, 19-godišnji Fran Topić.

Agencija također usko surađuje sa CAA (Creative Artist Agency), koja zastupa gotovo sva najveća NHL imena među kojima su Anže Kopitar, David Pastrnak, Nathan MacKinnon. Klijenti iste do sada su bili 117 puta izabrani u prvom krugu NHL drafta.

Hrvatska sljedeće godine po promociju ide u Beograd

Na kongresu međunarodne federacije (IIHF) održanom posljednjeg vikenda na Svjetskom prvenstvu u Tampereu određena su domaćinstva za sljedeću sezonu.

Hrvatski seniori će u Beograd od 21. do 27. travnja, gdje će pokušati ono što nisu uspjeli ove sezone, ostvariti promociju u Diviziju 1 skupinu B.

Reprezentacija do 20 godina boriti će se za zadržavanje statusa u Diviziji 1 B na slovenskom Bledu od 11. do 17. prosinca, dok će U-18 put poljskog Sosnowieca.

Ženska izabrana vrsta biti će domaćin u Zagrebu od 11. do 17. ožujka.

Linker
05. travanj 2024 20:54