U.S. REUTERS/Edgard Garrido
POZNATI SU KAO FANATIČNI NAVIJAČI

SUPARNICI VATRENIH NA SP-U OPISALI PAKLENU ATMOSFERU KOJA NAS ČEKA U DALLASU 'Na stadionu ih je bilo više nego što je ukupno Islanđana na Islandu'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. ožujak 2018. 20:16

Meksiko je svladao Island u prijateljskom susretu s 3:0, no takva rezultatska razlika je pretjerana po onome što je viđeno na prepunom stadionu u Santa Clari.

Island, jedan od hrvatskih protivnika na Svjetskom prvenstvu, dobro se držao posebice u prvom poluvremenu odigravši solidnih 45 minuta, no primili su Islanđani pogodak nakon slobodnoga udarca iz kojega je zabio Fabian poslije dva kratka dodavanja. Islanđani su izabrali Meksiko i Peru kao protivnike baš kao i Hrvatska kako bi se pripremili za Argentinu, no ostaje im puno posla kako bi spremno dočekali Messija i društvo. Meksikanci su neugodan rival s nizom opasnih igrača ‘jedan na jedan’, stoga i hrvatski izbornik Zlatko Dalić mora biti na oprezu jer igraju upravo s njima za kraj američke turneje. Bez Gylfija Sigurdssona, njihova najboljega igrača, koji ima nos za gol, opasne prekide i ulaske iz drugoga plana, Island nije isti sastav, premda je veznjak iz Aston Ville Birkir Bjarnasson odigrao jako dobro.

- Meksikanci su nas nadmudrili na određeni način, tako bih rekao. Puno bolje su iskoristili svoje prilike nego što smo mi. Pokazali su i više iskustva u ovakvim utakmicama, te su potpuno zasluženo pobijedili - priznao je poraz islandski izbornik Heimir Hallgrimsson.

Nisu izgubili glavu

U uvodnih pola sata igralo se potpuno ravnopravno, možda su po prikazanom i stvorenim prilikama Islanđani zaslužili vodstvo...

- U prvom poluvremenu smo igrali briljantno, pogotovo u obrani. Međutim, pogriješili smo što smo im dali taj slobodan udarac, izgubili smo loptu kada smo bili u solidnoj situaciji za napad. Kad izgubiš loptu, onda si ranjiv otraga. Ovo je bila priprema za Argentinu i pokazala nam je da mi ne znamo igrati drugačije od onoga što smo inače naviknuli. Postavlja se i pitanje mogu li svi igrači igrati sukladno našem identitetu.

Gotovo svi na stadionu su navijali za Meksiko, ali Hallgrimsson nije u tome vidio uzrok poraza...

- Naviknuti smo igrati u ovakvoj atmosferi, nije to utjecalo na nas da zbog toga odigramo lošije. Volim atmosferu kakva je bila na stadionu u ovom susretu. Znali smo da neće biti puno naših navijača. Na stadionu je bilo više Meksikanaca nego što je ukupno Islanđana na Islandu - našalio se malo Hallgrimsson.

Kod stanja 2:0 Kjartansson je pogodio vratnicu, a nije im opravdano priznat pogodak zbog zaleđa. To bi donekle popravilo dojam...

- Kad smo dobili treći gol, bilo je to baš deprimirajuće. Da je završilo 2:0, mogli bismo reći da smo odigrali dobro protiv jakog protivnika, no 3:0 izgleda loše, pogotovo za momčad koja ne prima puno golova tako često. Ponavljam, imali smo svojih šansi i nismo gubili glavu - rekao je Hallgrimsson.

Linker
19. travanj 2024 12:32