Prva dva favorita sigurno se ne smiju ovakvoj odluci, manje turnira, manje bodova. Novac? Za njih to više nije bitno...
 AFP
VELIKI UDARAC

Đoković najavio, Madrid potvrdio! ‘Sa žaljenjem javljamo da moramo otkazati turnire ove godine‘

To znači da sad ostaje samo Rim uoči Roland Garrosa koji je u "krnjoj" sezoni prolongiran za start od 27. rujna
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2020. 19:13

Ovogodišnji ATP i WTA teniski turniri u Madridu, koji su se trebali igrati od 12. do 20. rujna, otkazani su u utorak zbog zabrinutosti oko širenja pandemije koronavirusa, objavili su organizatori.

Nakon što su krajem prošloga tjedna odgovorni ja javno zdravlje u glavnom španjolskom gradu savjetovali organizatorima da otkažu održavanje turnira zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, to se samo nekoliko dana kasnije i dogodilo.

"ATP i WTA sa žaljenjem potvrđuju otkazivanje Mutua Madrid Opena za 2020. godinu. Ta je odluka donesena u dogovoru s lokalnim vlastima zbog zabrinutosti za zdravstvenu i sigurnosnu situaciju. Cijenimo trud organizatora koji su ove godine istražili sve mogućnosti kako bi se turnir održao. I ATP i WTA Tour razmatraju promjene u svojim kalendarima nakon US Opena te će ih objaviti u što skorije vrijeme", stoji u zajedničkom priopćenju ATP-a i WTA-a.

Turnir u Madridu trebao se održati odmah po završetku US Opena koji bi se trebao održati u New Yorku od 31. kolovoza do 13. rujna, a uz turnir u Rimu, koji bi se trebao održati od 20. do 27. rujna, trebao je tenisačima i tenisačicama poslužiti kao priprema za Roland Garros koji bi se ove godine trebao održati od 27. rujna do 11. listopada.

Linker
14. travanj 2024 00:20