KENA BETANCUR Afp
NEMA VIŠE POPUSTA

Hoće li Novak Đoković nakon ovoga otkriti dugo čuvanu tajnu? Srbin i ostatak svijeta dobili jasnu poruku

Neću im pomagati da dođu ovamo. Ne moraju dolaziti, to nije obavezno, poručio je Andrews
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2021. 11:50

Premijer savezne australske države Viktorije Daniel Andrews jasno je poručio da Melbourne zatvara vrata necijepljenim tenisačima koji žele sudjelovati na Australian Openu.

Tjedan dana nakon što je ministar imigracije Alex Hawke naznačio da će necijepljenim igračima biti zabranjen dolazak u zemlju, australski premijer Scott Morrison rekao je da će izuzeća za ulazak te skupine ipak ostati na snazi. Vjerojatno je popustio velikim pritiscima, prije svih zbog toga što prvi tenisač svijeta Novak Đoković ne bi mogao doći i braniti naslov osvojen prošle godine.

Međutim, Andrews je povukao crtu te jasno poručio kako njegova vlada neće podnijeti zahtjev za izuzeće ili dopustiti necijepljenim igračima da igraju na turniru na kojem su svi ostali igrači, organizatori, radnici i navijači cijepljeni.
"Jedina poštena stvar koju treba učiniti je biti vrlo jasan sa svakim Viktorijancem, moja vlada neće podnijeti zahtjev za izuzeće za bilo kojeg necijepljenog igrača. To ne bi bilo pošteno."

image
KENA BETANCUR Afp

Uz Novaka Đokovića nepoznat je i status Danila Medvjedeva, koji je igrao finale Australian Opena te protiv Đokovića u finalu osvojio US Open. Oni ne žele reći jesu li se cijepili ili nisu. Ipak, nakon posljednje poruke australskih vlasti mogli bi konačno saznati i odgovor na to pitanje.

“Da budem iskren, nisam posebno zabrinut zbog njih i tenisa. Neću im pomagati da dođu ovamo. Ne moraju dolaziti, to nije obavezno, poručio je Andrews.

Linker
25. travanj 2024 01:55