Novak Đoković

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
JASNA PORUKA

Legendarni Rus s hrvatskim državljanstvom kritizirao Novaka Đokovića jer je branio - Ruse!

Nekadašnji neprikosnoveni šahovski prvak svijeta Gari Kasparov kritizirao je Novaka Đokovića
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2022. 21:08

Učinio je to jer je najbolji tenisač svijeta stao u zaštitu ruskih i bjeloruskih tenisača i nije suglasan s odlukom Wimbledona da ims e ove godine zabrani nastup zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Politički oponent ruskog predsjednika Vladimira Putina smatra da oni sportaši koji javno nisu osudili Putinovu politiku, da ju zapravo prešutno podržavaju.

image

Gari Kasparov

GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

"Osobno smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih tenisača. Natjecanje je njihovo pravo. Postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu koje kaže da svatko može igrati po rangu, a ne po nacionalnosti, a Wimbledon ga je prekršio", rekao je Đoković o spomenutoj temi.

Na takvu Đokovićevu objavu reagirao je Kasparov.

"Rusija se može natjecati po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportaši koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga svojom šutnjom podržavaju. A Srbin koji to nije učinio posebno je neprikladan s obzirom na povijest", poručio je Kasparov, bivši šahovski prvak koji je 2013. godine pobjegao iz Rusije u strahu od progona, a od 2014. godine ima i hrvatsko državljanstvo.

Linker
22. travanj 2024 06:09