RODRIGO ARANGUA Afp
PALE SU TEŠKE RIJEČI

Najbolji tenisač svijeta optužen za izdaju: ‘Prestao je zanimati Ruse, on je Francuz ruskog porijekla‘

Ruski tenisač Danil Medvedjev osvojio je na ATP turniru u meksičkom Los Cabosu prvi naslov nakon US Opena prošle godine
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 06:23

Ipak, ovakav rasplet nije oduševio sve Ruse. Naime, zastupnik Državne dume i član Nadzornog odbora nogometnog kluba Himki Roman Teriuškov uputio je Medvedjevu iznenađujuću poruku.

"Čestitam Medvedjevu na zasluženoj pobjedi, ali ja, kao i većina Rusa, nisam gledao njegov posljednji meč. Nakon što je skinuo rusku zastavu na zahtjev Zapada prestao je zanimati mene i stanovništvo naše zemlje", rekao je Teriuškov, ali tu nije stao i nastavio je kritizirati ruskog tenisača zbog činjenice da je pristao igrati na turnirima pod neutralnom zastavom.

image
RODRIGO ARANGUA Afp

"Stvarno ne razumijem što znači ‘ruski tenisač‘ Danil Medvedjev. Ako živi u Francuskoj i ima državljanstvo zemlje koju Moskva službeno opisuje kao neprijateljsku, vjerojatno bi prikladnije bilo napisati ‘francuski tenisač ruskog porijekla‘", zakključio je Teriuškov.

image
RODRIGO ARANGUA Afp

Na ovakve kritike osvrnuo se Jevgenij Kafeljnikov, nekad najbolji tenisač svijeta i dvostruki Grand Slam pobjednik.

"Svi vrhunski tenisači žive i treniraju u različitim zemljama i to je sasvim normalna praksa. Stoga su takve Teriuškove tvrdnje potpuna besmislica. Optuživati Danila za nekakvu izdaju je jednostavno glupo", rekao je Kafeljnikov za Russia Today.

Linker
18. travanj 2024 05:11