Nadal i Thiem
 DAVID GRAY/AFP
Sada je jasno

Pravi tenis, WTA i ATP turniri, vraćaju se već 3. kolovoza, pogledajte raspored

Tenisači bi se trebali natjecanju vratiti 14. kolovoza kada će početi Citi Open
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. lipanj 2020. 18:14

Nakon što je US Open dobio zeleno svjetlo za održavanje (31. kolovoza - 13. rujna) sa svojim kalendarima za restart sezone izašli su ATP i WTA Tour.

Tenisači bi se trebali natjecanju vratiti 14. kolovoza kada će početi Citi Open, turnir iz serije ATP 500 u Washingtonu, a zajedno sa Cincinnatijevim Mastersom 1000 (koji će se ovom prilikom igrati na terenima u New Yorku) poslužit će kao zagrijavanje za drugo Grand Slam sezone.

Potom se sezona seli u Europu, s time da će se austrijski Kitzbühel poklapati s drugim tjednom US Opena, a na njemu neće smjeti igrati Top 10 igrači koji nisu igrali i US Open, odnosno moći će igrati samo oni koji će izgubiti u ranoj fazi US Opena.
Prije Roland Garrosa, pak, igrat će zemljani turniri u Madridu i Rimu.

Paralelno s ATP turnirima, od 17. kolovoza igrat će se i Challengeri, kao i ITF-ovi turniri.
Daljnji raspored nakon Roland Garrosa (a mogli bi to biti i azijski turniri prije dvoranskih turniri u Europi), trebao bi se objaviti sredinom srpnja, a želja je sezonu zaključiti tradicionalnim ATP Finalsom u Londonu.

Kod tenisačica WTA Tour se nastavlja 3. kolovoza turnirom u talijanskom Palermu, a onda će se spojiti a ATP-om u New Yorku, prvo sa Cincinnatijem, a onda US Openom. Slijedi povratak u Europu na zemlju i Roland Garros, a završnica sezona planirana je s nekoliko turnira u Aziji, pa čak i u Wuhanu, gdje je izbila pandemija koronavirusa koja je i paralizirala svijet. Plan je odigrati ukupno 20 turnira.

Odluka kako će se postupati s renkingom, koji je zamrznut od ožujka, bit će uskoro donešena i objavljena.

ATP TOUR
14. kolovoza Washington
22. kolovoza Cincinnati (New York)
31. kolovoza US Open
8. rujna Kitzbühel
13. rujna Madrid
20. rujna Rim
27. rujna Roland Garros

Linker
24. travanj 2024 01:32