Mate Pavić i Nikola Mektić su donijeli Hrvatskoj finale

 OSCAR DEL POZO Afp
POHVALE SA SVIH STRANA

Španjolci oduševljeni Hrvatima, a naši ih susjedi nisu impresionirali: ‘Srbija ima samo Đokovića i ništa više‘

Španjolski mediji osvrnuli su se na veliki uspjeh Hrvatske u Davis Cupu, a kritike su uputili Srbiji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. prosinac 2021. 10:29

Shvatljivo je, logično i opravdano kada naši, hrvatski mediji slave velik uspjeh naše teniske vrste i ulazak u finale Davis kup. No, još je slađe to pročitati kada je ispisano inozemnim perima. Španjolski kolege su puni hvalospjeva glede igre, kvalitete, izgleda hrvatskih tenisača.

Krenimo od vodećeg španjolskog sportskog dnevnika, Marca iz Madrida koji donosi i ove retke...

"Pavić i Mektić su završili s Đokovićevim snom i odveli Hrvatsku u finale. Uvijek postoji prvi put. Hrvatska, koja nikada nije bila pobijedila susjede iz Srbije, osjetila je okus pobjede u ključnom trenutku, u polufinalu turnira. Đokoviću ovaj put nije imao tko asistirati. Tenis je individualni sport, ali u glavnom natjecanju reprezentacija momčad jako puno znači."

Marca ide i korak dalje, te efektno i točno zaključuje.

"Srbi imaju najboljeg igrača u povijesti, ali ništa više.To se pokazalo u prethodnim mečevima a potvrdilo u polufinalu".

Madridski AS je puno donio u naslovu "Hrvatska završila s Đokovićem"; pa onda slijedi dalje:

"U dvoboju susjeda prevladao je kolektiv nad individualnom briljantnošću prvog igrača svijeta. Hrvatska, prvak iz 2005. i 2018., te finalist iz 2016. godine, duguje spomenik Goji, 23-godišnjem igraču koji se nalazi na 279. poziciji i koji obično igra Challenger turnire.

Drugi veliki sportski dnevnik, Mundo Deportivo iz Barcelone ističu u naslovu "Đoković se nasukao u parovima, Hrvatska je prvi finalist".

Vodeći madridski, prvenstveno politički dnevnik, El Pais ima naslov "Đoković do ondje gdje mu je dopustila Hrvatska", te dalje navode...

"Broj 1 je popustio zajedno s Krajinovićem pod moćnim parom rivala".

Ugodno, jako lijepo španjolsko jutro...

Linker
19. travanj 2024 16:58