Novak Đoković i Grigor Dimitrov u Beogradu
 GETTY IMAGES
ŽESTOKA KRITIKA

‘Đokovića će više pamtiti po Zadru, nego po Grand Slamovima!‘ Bivši tenisač ‘opalio‘ po susjedu

"Isto je bilo i sa Šarapovom koju pamte po dopingu, a ne po Grand Slam naslovima", rekao je poznati trener
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2020. 11:13

Brojni uglednici, ali i prolaznici u svjetskom tenisu, kojima brojke Novaka Đokovića možda i nisu najbolje "sjele", koriste ovu situaciju ne bi li i dodatno "utrljali sol na ranu" u jednom objektivno debaklu prvog tenisača svijeta.

U priču se uključio Sever Dron, kojeg pamte samo najbolji poznavatelji tenisa iz vremena dok je Nikola Pilić briljirao na Wimbledonu, Roland Garrosu. Riječ je o bivšem rumunjskom Davis Cup reprezentativcu, a koji je kasnije bio poznat i priznat kao trener jednom Henriju Leconteu, Julie Halard.

image
Novak Đoković oporavlja se od koronavirusa zajedno sa svojom suprugom
AFP

"Mislim da će Đoković biti upamćen više zbog ovog debakla s Adria Tourom i zbog ove situacije, nego po broju osvojenih Grand Slam naslova", rekao je 76-godišnji Rumunj, te pojašnjava:

"Isto je bilo i sa Šarapovom koju danas pamte po dopingu, a ne po Grand Slam naslovima. Šteta je zbog djece koja gledaju kako se njihovi heroji spuštaju i padaju".

Marija Šarapova pala je na dopingu 2016. godine što je bila mrlja u ionako briljantnoj karijeri do tada, jer je jedna od najatraktivmijih igračica tog vremena osvojila sva četiri Grand Slam naslova.

image
Novak Đoković imao je dobre namjere, ali činjenica je da se nije pazilo na standarde vezane uz pandemiju
AFP

"Više se priča o njezinom dopingu danas nego o sjajnom tenisu. Tako će biti i s Đokovićem", zaključuje.

Novak Đoković je lansirao Adria Tour, a ideja je bila da se, osim u Beogradu i Zadru, igra i u Podgorici, Banja Luci, te ekshibicija u Sarajevu. Zbog "provale" koronavirusa turnir je prekinut već u Zadru (sat vremena prije finala), kad je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan. Nakon toga napada se Đokovića sa svih strana...

Linker
23. travanj 2024 08:57