OSCAR DEL POZO Afp
AUSTRALIAN OPEN

Đoković dobio poruku uoči Australian Opena: ‘Da budemo jasni, nitko ne može igrati ako nije cijepljen‘

‘Medicinsku iznimku od cijepljenja mogu izdati samo australske institucije‘
Piše: Vedran BožićevićObjavljeno: 09. prosinac 2021. 09:16

Ime najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića našlo se na listi prijavljenih igrača za Australian Open, što su mnogi protumačili kao konačnu potvrdu da će 34-godišnji Srbin igrati u Melbourneu. No, direktor prvog Grand Slam turnira sezone Craig Tiley ponovio je u intervjuu za ABC da će na Australian Openu moći igrati samo potpuno cijepljeni tenisači, te dodao da je ovo samo preliminarna lista prijava koja zapravo ne znači ništa.

- Da budemo jasni, nitko ne može igrati na Australian Openu ako nije cijepljen. Jedini uvjet pod kojim, osim cijepljenja, možete igrati jest ako od australskih vlasti dobijete medicinski odobreno izuzeće. No, u ovom trenutku nema takvih izuzeća - istaknuo je Tiley.

Pojasnio je i kako je moguće dobiti takvo izuzeće.

- Postoji nezavisna skupina medicinskih stručnjaka koji pregledavaju zahtjeve. Jasno je da strani tenisači imaju iste uvjete kao i svi koji dolaze u Victoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust osim odobrenog medicinskog izuzeća.

O spomenutim listama prijava je dodao:

- Svi idu na taj popis. To nije popis koji znači obvezu nastupa, niti će svi s tog popisa biti u ždrijebu. Tek za nekoliko tjedana ćemo imati konačnu listu i tada ćemo finalizirati ždrijeb za turnir.

Dodajmo da je Đoković prijavljen i za ATP Cup koji će se od 1. do 9. siječnja igrati u Sydneyju. Istina, tamo može doputovati i ako nije cijepljen, ali bi u tom slučaju morao u dvotjednu karantenu.

Njegov otac Srđan rekao je prije desetak dana srpskim medijima da Novak vjerojatno neće igrati na Australian Openu pod "ovakvim uvjetima i ucjenama".

Linker
26. travanj 2024 00:30