Đoković je poslao pismo u kojem pojašnjava svoje namjere
 AFP
GLASNO JE ODJEKNULO

FOTO: Nazivali su ga budalom i sebičnim, a sada je Novak Đoković svima jasno odgovorio

Najbolji tenisač svijeta odlučio je javno odgovoriti na posljednji val napada i prozivki
Piše: SNObjavljeno: 20. siječanj 2021. 15:02

Novak Đoković imao je najbolju namjeru olakšati muke tenisačicama i tenisačima koji su zatvoreni u karanteni u Melbourneu, onima koji će morati odslužiti svih 14 dana u kompletnoj karanteni, no njegova inicijativa proglašena je autogolom, a neki su otišli toliko daleko pa su ga nazvali sebičnim, a neki čak i - budalom. Prvi tenisač svijeta obratio se organizatoru Australian Opena te je pojasnio svoju inicijativu...

image
AFP

"Moje namjere pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To nije istina. Istinski mi je stalo do mojih kolega i također razumijem kako svijet funkcionira - tko dobiva veće i bolje uvjete i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegije na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško gledati kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gesta i lijepa riječ kad sam bio nebitan u svijetu", napisao je Đoković.

"Tu je bilo nekoliko ideja i prijedloga drugih igrača. Nije bio cilj da se ikome naškodi, namjera je bila da se pomogne. Bio sam svjestan da su male šanse da se prihvati bilo koji naš prijedlog, baš kao što je bio odbijen moj prijedlog da budem u Melbourneu sa svojom momčadi", obratio se Đoković iz Australije.

Evo kompletnog pisma...

Linker
19. travanj 2024 20:29