Serena Williams

 JUERGEN HASENKOPF/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Juergen Hasenkopf/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
GOOD BYE, SERENA...

Jedna od najvećih sportašica u povijesti najavila odlazak s velike scene: ‘Ne želim kraj, ali...‘

U emotivnom eseju za Vogue Williams je napisala je da će US Open biti zadnji turnir velike karijere.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 15:37

Serena Williams, jedna od najvećih sportašica u povijesti, osvajačica 23 Grand Slam titule najavila je da bi se nakon ovogodišnjeg US Opena mogla oprostiti od aktivne teniske karijere. Na svom je Twitteru objavila da je napisala esej za američku inačicu časopisa Vogue u kojem je među ostalim naglasila da bi se nakon dugogodišnje karijere mogla posvetiti i nekim drugim stvarima...

Podsjetimo, Serena je ovoga tjedna nakon 14 mjeseci na WTA turniru u Torontu upisala prvu pobjedu, a nakon turnira u New Yorku to bi moglo biti to.

- Ovo mi je najteža stvar koju sam mogla zamisliti. Ne želim da je kraj, ali istovremeno sam spremna za ono što dolazi. Nikad nisam voljela riječ - umirovljenje (retirement). Više sam voljela riječ - evolucija, kako bi se na taj način prikazao moj svaki sljedeći korak u tenisu. Sada evoluiram na način da idem dalje od tenisa. Idem prema ostalim stvarima koje su mi važne.

Među ostalim, Serena Williams vlasnica je jedne svoje tvrke, a želi se i posvetiti obitelji. Nije tajna da ona i suprug Alexis Ohanian žele još jedno dijete.

- Prošle godine smo pokušali, a nedavno smo od liječnika dobili informacije da bi ovoga puta moglo biti drugačije. Sada sam spremna za to, a ne želim sigurno biti trudna i aktivno igrati. Dakle, ili ću biti duboko u tenisu ili izvan njega - dodala je Serena u emotivnom eseju.

image

Serena Williams

DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia

Zanimljivo, zadnju Grand Slam pobjedu ostvarila je 2017. godine, baš kad je bila trudna za vrijeme Australian Opena. Ove godine ispala je u prvom kolu Wimbledona od francuske igračice Harmony Tan.

- Nažalost, nisam bila spremna za ovosezonski Wimbledon. I ne znam hoću li moći osvojiti novi US Open, ali pokušat ću - najavila je Williams.

Linker
20. travanj 2024 07:24