MARTIN KEEP Afp
PROBLEMI U MELBOURNEU

Legendarni Becker donio sud o incidentu na Australian Openu, Nadal poručio: ‘Nemam povlašten tretman!‘

‘Ni na koji se način ne želim svađati s njim, ali mislim da je Shapovalov u krivu‘, dodao je Španjolac
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2022. 14:29

Denis Shapovalov gubio je živce, a na kraju i izgubio meč protiv velikog Rafaela Nadala. Slavni Španjolac slavio je u utorak s 3:2 u setovima i nakon četiri sata i deset minuta igre izborio polufinale Australian Opena.

I nakon završetka ovog dramatičnog susreta puno se priča o situaciji s početka drugog seta kada je 22-godišnji Kanađanin poludio zbog Nadalovog odugovlačenja.

"Koliko mu je potrebno da se namjesti, pogledaj koliko mu dugo treba, a bio sam spreman za servis", objašnjavao je Denis sucu pa usred rasprave ispalio: "Vi ste svi korumpirani!".

image
AARON FRANCIS Afp

Nakon meča oglasio se i Nadal te komentirao optužbe o predugačkim pauzama.

"Mislim da je pogriješio. Kada izgubite ovakav meč, onda ste frustrirani. Mislim da je on dobar momak s puno talenta, talenta za osvajanje više Grand Slamova. Ni na koji se način ne želim svađati s njim, ali mislim da je u krivu. Mlad je, a mladi rade pogreške. Mislim da ne uživam u nekakvom povlaštenom tretmanu", komentirao je Rafa.

image

Rafael Nadal

AARON FRANCIS Afp

S druge strane, legendarni Boris Becker u ovoj je priči stao na stranu Denisa Shapovalova.

"Kad bi sudac slijedio pravila, onda bi Shapovalov bio u pravu. Onaj koji servira odlučuje koliko se brzo igra. Nadal nije bio spreman unutar 45 sekundi. Ali, igrači poput Nadala, Đokovića i Federera zaslužili su određeni status", između ostalog je za Eurosport komentirao slavni Nijemac.

Linker
23. travanj 2024 17:38