Španjolski tenisač je imao velikih problema s trbušnim mišićem

 ADRIAN DENNIS Afp
RASTE NEIZVJESNOST

Upitan okršaj s Kyrgiosom! Nadal priznao: ‘Rekli su mi da predam meč. Vidjet ćemo rezultate...‘

Španjolski tenisač je imao velikih problema s trbušnim mišićima.
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2022. 23:09

Čudesan preokret napravio je Rafael Nadal u četvrtfinalu Wimbledona. Amerikanac Taylor Fritz je vodio s 1:0 i 2:1 u setovima, Nadala je mučila ozljeda trbušnih mišića, ali je svejedno pobijedio slavivši u tie-breaku petog seta rezultatom 10:4.

"Ne znam kako sam uspio pobijediti. Stvarno uživam igrati mečeve pred ovakvom publikom. Ovo je bilo jako teško poslijepodne protiv sjajnog igrača i čestitam Tayloru koji igra sjajno cijele godine. Ovo nikako nije bio lagani meč i sretan sam što sam u polufinalu", rekao je Nadal nakon pobjede u ovom meču.

Španjolski tenisač je imao očitih problema s trbušnim mišićima zbog kojih mu je otac Sebastian u jednom trenutku iz lože sugerirao da preda meč. Međutim, Rafael je nastavio i održao živim nadu za 23. naslovom na nekom Grand Slam turniru.

"Imao sam probleme s trbušnim mišićima. Najviše sam imao problema prilikom serviranja i morao sam pronaći neki novi način za servis. Mislio sam da neću moći završiti meč, ali energija s tribina mi je pomogla i hvala vam za to", zahvalio je Nadal publici prisjetivši se i finala kojeg je 2008. igrao protiv Rogera Federera.

"Prošlo je 14 godina od toga i definitivno nisam mogao zamisliti da ću biti ovdje 2022. i igrati tenis."

Za novo finale Nadal će morati pobijediti Nicka Kyrgiosa koji je danas s 3:0 u setovima bio bolji od Cristiana Garina.

"Nadam se da ću biti spreman za meč protiv Kyrgiosa. On je sjajan tenisač koji igra dobro na svim podlogama, a posebno na travi. Morat ću biti 100% spreman da bih imao šanse", izjavio je Nadal.

Kasnije je na konferenciji za medije Nadal komentirao činjenicu da mu je otac sugerirao da prekine meč.

"Meni je jako teško predati meč usred igre. Dugo sam razmišljao o tome, rekli su mi da bih ga trebao predati, ali to mrzim raditi. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri", istaknuo je Nadal kojeg čekaju pregledi uoči meča s Kyrgiosom.

"Sada se suočavam s dosta stvari s kojima se nisam suočavao ranije, ali navikao sam da igram s boli i s problemima. Danas nije bio najgori dan što se toga tiče. Bol se povećavala u velikoj mjeri, ali sam ipak uspio pobijediti. Vidjet ćemo što će sutra reći rezultati."

Novinare je zanimalo jesu li problemi s trbušnim mišićima prisutni zbog činjenice da se igra na travi.

"To se može dogoditi na svakoj podlozi. Nisam zabrinut, sve je to dio posla. Ako sklonimo te probleme na stranu, mislim da igram jako dobro. Iako je bol bila jaka, htio sam sebi dati šansu. Nije lako napustiti turnir, nije lako napustiti Wimbledon", zaključio je Nadal koji je u jednom trenutku jasno poručio da "ne zna hoće li moći igrati u petak".

Linker
23. travanj 2024 23:29