DAVID GRAY Afp
KOMENTAR LEGENDE

‘Neki misle da je Đoković Darth Vader, dok Federera svi vole. Ono što njih trojica rade je nevjerojatno‘

Komentari Johna McEnroea uvijek su živopisni, a legendarni Amerikanac nije razočarao ni ovoga puta
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2022. 13:14

Govorio je McEnroe kako bi tenis trebao prigrliti različite ličnosti i karaktere i u tom je kontekstu spomenuo Nicka Kyrgiosa, Rogera Federera i Novaka Đokovića.

"Možda neki misle da je Novak Đoković Darth Vader. S druge strane svi vole Rogera Federera. To nije kao u momčadskim sportovima gdje navijate za svoj grad ili zemlju, tako da je ideja izražavanja sebe i pokazivanja vlastite osobnosti jako važna", objasnio je McEnroe, davši tako slikovitu usporedbu srpskog tenisača s glavnim negativcem iz filmskog serijala Ratovi zvijezda.

Govoreći o Kyrgiosu koji je izborio finale Australian Opena u parovima s Thanasijem Kokkinakisom, McEnroe je rekao:

"Nadam se da će Nick iskoristiti iskustvo u paru na sličan način na koji sam i ja to napravio. Mislim da vas igra parova može učiniti boljim u singlu. Nema dileme da je on taj koji zadovoljava publiku. Volio bih vidjeti taj napor kod Nicka na terenu i češće u singlu."

Komentirao je i veliku trojku svjetskog tenisa, Đokovića, Federera i Rafaela Nadala.

"Ono što su oni napravili je s druge planete. Svaki je uzeo 20 Grand Slam naslova. Ja sam mislio, osvojio sam sedam i to je jako dobro, a sada mi ne djeluje tako dobro. Ono što su oni napravili je zadivljujuće. Gledamo te legende kako igraju u isto vrijeme i rade nevjerojatne stvari, ali istovremeno su tenisu potrebni i neki drugi momci jer su oni budućnost. Ova trojica neće igrati vječno i očajnički su nam potrebna nova lica", zaključio je

Linker
19. travanj 2024 12:26