ADRIAN DENNIS Afp
AJLA TOMLJANOVIĆ

‘Nije mi žao što sam izabrala Australiju umjesto Hrvatske. A jedna stvar u Hrvatskoj mi je neobjašnjiva‘

Nekadašnja teniska reprezentativka Hrvatske dobila je zanimljivo novinarsko pitanje
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. srpanj 2022. 09:04

Ajla Tomljanović (29) na Wimbledonu je dobila pitanje novinara srpskog portala B92.net osjeća li se više kao Hrvatica ili Australka.

"To je dosta nezgodno pitanje. Naravno, u Hrvatskoj sam rođena i cijeli sam život tamo. No, kada igram tenis, onda osjećam pripadnost Australiji, najviše zbog ljudi - i onih u Savezu i onih u Australiji koji nas prate. S obzirom na to da sam već nekoliko puta igrala Fed Cup, baš sam se zbližila s njima i moram da kažem da mi je osjećaj lijep".

Ajlu je dobila i pitanje o tome zašto je tenis nekako zapostavljen u Hrvatskoj.

image
BEN STANSALL Afp

"Meni je to neobjašnjivo, jer mi stvarno imamo vrhunskih igrača, a tako smo mala država. Ne znam zašto, ali, da, tako je. Puno toga po pitanju tenisa u Hrvatskoj je nekako na nižoj razini. Žao mi je to vidjeti."

Ajla je dodala da takve stvari nisu utjecale na odluku da igra za Australiju.

"Bila je to samo moja odluka. Australija me zvala, tamo mi se uvijek sviđalo i mislila sam da je to najbolji potez za mene. Ne kajem se zbog toga. No, ništa se u Hrvatskoj nije meni loše dogodilo da bi to tada utjecalo na moju odluku.

Naravno da je nešto morala reći i o Novaku Đokoviću.

"Puno informacija sam bila čula i onda nisam znala koja je istinita. Meni je žao ako je Novak imao jednu informaciju kod dolaska u Australiju, da bi ispalo tako kako je ispalo. Mislim da nije bilo fer. Nemam baš sve informacije o tome, ali stvarno mislim da se preveliki kaos napravio oko toga. Ne znam zbog čega. Mislim da se moglo sve to napraviti bolje, da obje strane budu zaštićene. Dobro je da je sve to iza nas, pa idemo dalje."

Linker
20. travanj 2024 17:45