Alize Cornet

 INSTAGRAM
BOMBA IZ WIMBLEDONA

Prekinula ‘zavjet šutnje‘ i šokirala cijeli svijet: ‘Svi su imali koronu, ali dogovor je bio da o tome šutimo‘

Ove izjave Alize Cornet već su pokrenule lavinu komentara na društvenim mrežama
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 07:59

To što je francuska tenisačica Alize Cornet pobijedila Juliju Putincevu u 1. kolu Wimbledona i nije neka velika vijest, ali ono što je Cornet govorila na konferenciji za medije poslije tog meča odjeknulo je kao bomba.

Naime, na temu oko Covida-19, odnosno podatka da su se Marin Čilić i Matteo Berrettini povukli s turnira zbog pozitivnih nalaza na koronavirus, Fracuskinja je reagirala velikim razotkrivanjem.

"Na Roland Garrosu je bila prava covid epidemija među igračicama, ali nitko nije pričao o tome", prenosi L'Equipe izjavu teniske veteranke koja je u Wimbledonu izjednačila rekord Ai Sugiyame od 62 uzastopna nastupa na Grand Slam turnirima.

Dakle, nema sumnje da je dobro upućena u zbivanja na Touru i da zna što govori.

image

Alize Cornet je sve iznenadila izjavom da su na Roland Garrosu svi bili zaraženi

SEBASTIEN BOZON Afp

"Svi su u svlačionicama imali koronu, ali nismo ništa rekli... Barbora Krejčikova se povukla kada je objavila da je zaražena Covidom-19, ali zapravo su svi u svlačionici bili bolesni u nekom trenutku. Svi smo imali simptome, grebanje u grlu, temperaturu... Ali igrali smo dalje, kao da je sve normalno. Sigurna sam da je bilo puno slučajeva zaraze, ali je prešutan dogovor bio da nitko ne izlazi van s time. Nismo imali namjeru sami se testirati i dovesti se u probleme. Vidjela sam neke cure koje su nosile masku, pretpostavljam da su znale da su zaražene pa nisu htjele zarazu širiti dalje", ispričala je Cornet koja je očito odlučila prekinuti "zavjet šutnje".

Kada se njezine riječi stave u kontekst Wimbledona, odnosno Čilića i Berrettinija, te onoga što je za SN govorio i Čilićev trener Ivan Cinkuš, kako bi "i u Wimbledonu bila gomila pozitivnih testova, samo kada bi se provodili", čime je skoro pa rekao kako je "javna tajna" da virus hara unutra teniske zajednice, lako je prihvatiti izjave Alize Cornet kao točne i istinite. Što onda, pak, baca potpuno novo svjetlo na svijet tenisa, na turnire, na zdravstvene protokole, ali prije svega na igračice i igrače, na njihovu odgovornost i ponašanje. Jer prilično je šokantno da mogu skrivati tako nešto, da namjerno "zamračuju" pozitivne testove, da unatoč toga i dalje igraju i da smatraju da je to u redu. Doduše, ne svi kao što smo vidjeli na primjeru Čilića, Berrettinija i Krejčikove, ali očito su u manjini.

Ove izjave Alize Cornet već su pokrenule lavinu komentara na društvenim mrežama, ali nema sumnje da će podignuti veliku prašinu i tko zna kakve reakcije odgovornih, te kakva još razotkrivanja internih tajni u teniskom svijetu.

Linker
18. travanj 2024 21:20