Ova trojka zasad nema problema s izlaskom na teren
 CROPIX
NEMA ‘LABAVO‘

Totalni kaos među elitom, a evo kako su prošli Hrvati sa zaraženim avionima! ‘Užas za one u sobama!‘

Naši tenisači za Sportske novosti otkrivaju što ih je sve dočekalo "down under"...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. siječanj 2021. 10:04

Tek što su čarter zrakoplovi sa svih strana svijeta sletjeli u Australiju, većina u Melbourne, neki u Adelaide, počeli su i problemi za tenisače i tenisačice prije obavezne dvotjedne karantene. Naime, u čak tri aviona pojavili su se pozitivni testovi na korona virus.

U onome koji je poletio iz Los Angelesa dvije su osobe bile pozitivne, jedan član posade i jedan trener. Jedna je osoba u avionu iz Abu Dhabija “pala” na testu, kao i jedna koja je bila na putu za Adelaide. Ta osoba je navodno kondicijski trener Filipa Krajinovića, što bi moglo stvoriti probleme Novaku Đokoviću s kojim je Krajinović trebao trenirati ovih dana.

Nije problem da bi se najbolji tenisač svijeta mogao zaraziti, nego da bi po strogom protokolu određenom od strane australskih vlasti, svi koji su bili u avionima sa pozitivnim osobama morali ostati u dvotjednoj karanteni, bez mogućnosti izlaska iz hotelskih soba. Ništa od treninga, ništa od onih najavljenih pet sati dnevno za izlazak i vježbanje, pripremanje. Soba i ni makac. Kakva je to katastrofa za igrače i igračice ne treba posebno naglašavati, ali drugog izlaza nema, ne bi smjelo biti popusta. Kako drugima, tako i njima. To se posebno napominje u priopćenju australskih vlasti, koje ne žele ni pod cijenu neodržavanja Australian Opena, dovesti sebe u situaciju da se virus rasplamsa u trenutku kad je pod kontrolom nakon višemjesečnih strogih mjera.

U nedjelju na trening

Zrakoplovi su, inače, imali kapacitet od samo 25 posto, kako bi se smanjila mogućnost zaraze. I to nije pomoglo. U strogu karantenu bi, prema dostupnim informacijama morali Viktorija Azarenka - inače dvostruka osvajačica ovoga turnira, 2012. i 2013. - Kei Nishikori, Guido Pella, Sloane Stephens, Vasek Pospisil, Tennys Sandgren (avion iz Los Angelesa), te Bianca Andreescu, Angelique Kerber, Svetlana Kuznjecova, Ons Jabeur, Marta Kostjuk, Belinda Bencic, Maria Sakkari (avion iz Abu Dhabija)...

Čini se da nitko od hrvatskih tenisača i tenisačica nije u tim skupinama, koje će morati u striktnu izolaciju. Imali su sreće da nitko od njih nije bio u ta dva, tri zrakoplova.
- Ja sam u redu. Nalaz na moj test je negativan, nadam se da ćemo Marin i ja u nedjelju otići na trening - javio se Borna Ćorić.
I Marin Čilić je potvrdio da kod njega nema ništa dramatično, makar je naglasio da je zbilja sve pod velikom kontrolom. Stekli smo dojam da je strože nego u New Yorku za vrijeme US Opena, pogotovo u Parizu za vrijeme Roland Garrosa.

image
AFP


- Striktnost je na nemogućoj razini! Koliko sam upoznat nitko od naših neće završiti u sobi na dva tjedna. Naši specijalisti u parovima su došli ranijim zrakoplovom, Borna i ja također nismo bili u doticaju sa spornim avionima. Užas za ove koji će ostati u sobi na dva tjedna.

I Donna je imala sreće

Otac Donne Vekić, Igor, obavijestio nas je da je i ona imala sreće, Donna je iz Abu Dhabija poletjela dva sata ranije od inkriminiranog zrakoplova.
- Ali njena najbolja prijateljica Maria Sakkari se našla u tom drugom avionu. Za sada je Donna dobro.
Valjda će tako i ostati. Naši su predstavnici prošli neokrznuti i moći će se pripremati u miru, kako za prve turnire uoči Australian Opena, tako i za sam prvi Grand Slam turnir sezone. Neki su, poput Vekić i Petre Martić za svaki slučaj prijavili WTA turnir, koji bi se trebao održati u drugom tjednu Australian Opena. U slučaju da ispadnu ranije.

Stroga izolacija je, naravno, izazvala pomutnju među tenisačima i tenisačicama. Alize Cornet tvrdi da su u zrakoplovu bili smješteni u sektore po deset ljudi, baš da se izbjegne da u slučaju pozitivnog testa svi moraju u karantenu, te da im je ovo nešto novo. Očito je ovo novi trenutak, hoće li država Victoria ublažiti mjere u slučaju da u sljedećih nekoliko dana ne bude pozitivnih testova, tek će se vidjeti.

image
LUKA GERLANC/CROPIX

Linker
20. travanj 2024 03:45