Reuters
ATP BEČ

Marin Čilić ponovno razočarao, izbacio ga 157. igrač svijeta Haider-Mauer

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 29. listopad 2010. 19:39

Austrijanac Andreas Haider-Mauer, 157. tenisač svijeta, pobijedio je najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 7-6(1), 6-4 u četvrtfinalu dvoranskog ATP turnira u Beču.

Uspio je, tako, 23-godišnji Haider-Mauer po prvi puta u karijeri izboriti plasman u polufinale na jednom ATP turniru. Čilić, pak, nije uspio obraniti prošlogodišnji finale na Bank Austria Tennis Trophyju, a ovo mu je već sedmi uzastopni turnir na ATP Word Touru na kojem nije uspio dobiti više od jednog meča. Nakon plasmana u polufinale turnira u Washingtonu početkom kolovoza, Čilić je upisao samo 4 pobjede i 7 poraza...

Haider-Maueru je ovo bio već drugi okršaj s jednim hrvatskim tenisačem na ovome turniru. Naime, u 2. kolu kvalifikacija je teškom mukom, nakon dva i pol sata igre, svladao Nikolu Mektića, a nakon toga je u 3. kolu predao turskom igraču Marselu Ilhanu. No, zahvaljujuči odustajanju Latvijca Ernestsa Gulbisa, Haider-Mauer je ipak zaigrao u glavnom turniru kao takozvani ''sretni gubitnik''.

U 1. kolu je u dva seta izbacio 20 godina starijeg slavnog sunarodnjaka, povratnika na teniske terene Thomasa Mustera, a nakon toga je osmini finala svladao i talijanskog imenjaka Seppija u tie-breaku trećeg seta.

Otpor Marina Čilića, 2. nositelja u Beču, je Haider-Mauer slomio nakon jednog sata i 45 minuta igre. Čilić je prvi stigao do breaka u meču, u petom gemu dvoboja, ali to je i sve što je uspio napraviti. Austrijanac mu je uzvratio break u osmom gemu, a tie-break je odigrao furiozno, te Međugorca ostavio na samo jednom poenu.

Ohrabren osvojenim prvim setom, Haider-Mauer je u nastavku zaigrao još agresivnije, a mora se priznati da je, uz značajnu podršku s punih tribina, imao svoj dan, te je Čilića ''bombardirao'' s izravnim poenima s forhendom i bekhendom.

Domaći igrač je već u 1. gemu drugog seta napravio break, a Čiliću do kraja dvoboja nije ponudio niti jednu šansu. Štoviše, imao je Haider-Mauer još dvije break-lopte pri vodstvu 4-2, ali ih nije uspio realizirati.

Haider-Mauer će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između četvrtog nositelja, Cipranina Marcosa Baghdatisa i Nijemca Michaela Berrera.

Plasman u polufinale zasad je još izborio i treći nositelj, Španjolac Nicolas Almagro, pobjedom protiv 8. nositelja, Argentinca Juana Ignacija Chele 7-5, 3-6, 6-3. Almagro će u subotu za finale igrati protiv boljeg iz ogleda prvog nositelja i branitelja naslova, Austrijanca Jürgena Melzera i 7. nositelja, Nijemca Philippa Kohlschreibera.

ATP Beč, četvrtfinale:

Almagro (3) – Chela (8) 7-5, 3-6, 6-3

Haider-Mauer – Čilić (2) 7-6(1), 6-4

Linker
19. travanj 2024 05:23