William WEST / AFP
IMPRESIVNE BROJKE

ON JE 'CRNA MAČKA' ZA VELIKU TROJKU SVJETSKOG TENISA, EVO I ZAŠTO Izbacio Nadala, pa poručio: 'Ponekad trebate sreće da biste ga pobijedili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2020. 20:09

Dominic Thiem upisao je svoju prvu pobjedu na Grand Slam turnirima protiv Rafaela Nadala i stigao do svog prvog polufinala Australian Opena u karijeri.

Nakon četiri sata i deset minuta igre slavio je sa 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(6) u Rod Laver Areni, a odmah nakon meča u kratkom intervjuu s Jimom Courierom na terenu je rekao: "Bio je ovo meč na vrlo dobroj razini. Obojica smo u jako dobroj formi. Igrali smo i ranije epski meč (na US Openu prije dvije godine), a danas sam imao osjećaj da imam sreće u pravim trenucima. Mreža je bila na mojoj strani. On je jedan od najvećih svih vremena i ponekad morate imati sreće da biste ga pobijedili."

Austrijanac je gubio od Nadala u dvama posljendjim finalima Roland Garrosa, a sve prethodne četiri pobjede protiv Španjolca ostvario je na zemljanoj podlozi. Zanimljiv je podatak da je Thiem od početka sezone 2019. upisao čak sedam pobjeda u deset mečava protiv velike trojke svjetskog tenisa. S Nadalom u tom periodu ima omjer 2-2, protiv Đokovića 2-1, a protiv Federera 3-0.

Njegov sljedeći suparnik u polufinalu bit će Nijemac Alexander Zverev protiv kojeg vodi u međusobnim omjerima sa 6-2.

"To će biti moje prvo Grand Slam polufinale u kojem ću biti stariji igrač. Odlični smo prijatelji i zaista mi je drago što je u polufinalu. Jako se dobro poznajemo, atmosfera će biti super i zaista se veselim meču", dodao je Thiem.

Linker
20. travanj 2024 06:38