Novak Đoković imao je turbulentnu godinu
 AFP
VELIKA KRITIKA

‘Đoković se tamo totalno slomio, pa nije niti sličio na sebe! Njegov um to nije mogao prihvatiti‘

Bivši Top 10 tenisač i dvostruki osvajač Davis Cupa misli da je Srbin pogriješio
Piše: SNObjavljeno: 01. siječanj 2021. 08:06

Istekla je (konačno) 2020. godine koja će u većini svijeta ostati upamćena po globalnom usporavanju izazvanom koronavirusom, a to je i bila jedna od tema intervjua s Mihailom Južnjim, bivšim dvosutrukim polufinalistom US Opena. Dotaknuo se i Novaka Đokovića za kojeg misli da je napravio veliku pogrešku...

Tenisač koji je dvaput osvajao Davis Cup, zaradio 15 milijuna dolara samo od nagrada i bio svjetski Top 10, ostvario je svoje snove, pa s distance uživa u novim (starim) odnosima na Touru.

"Nadal se bolje snašao u situaciji s koronavirusom od recimo Đokovića. Imao je Rafa odjećaj da će mu naškoditi put u Ameriku i jednostavno nije otišao, propustio je Cincinnati i New York. I to je ono što ga odvaja od drugih", rekao je i pojašnjava:

"Sigurno je rekao, "da, nisam igrao pola godine, žrtvovat ću New York i spremit se za Roland Garros. Razumijem zašto je tako reagirao i na kraju se i isplatilo".

image
AFP

Još je ovo rekao o Đokoviću:

"Već u prvom setu njegovog meča osmine finala vidjeli ste jako nervoznog Novaka. Rijetko kada ga vidimo da se već u prvom setu svađa s linijskim sucima, baš kao i u Rimu. Incident? Da, njegov um to nije mogao prihvatiti. Imao je neku vrstu sloma", izjavio je Rus.

Komentirao je i finale Roland Garrosa u kojem je Nadal pomeo Đokovića.

"Nitko od nas nije ga vidio u takvom izdanju. Nije ličio na sebe", zaključio je Rus.

Linker
19. travanj 2024 00:32