Brendon Thorne Getty Images
TRODNEVNI SPEKTAKL

GORAN IVANIŠEVIĆ ODUŠEVLJEN IDEJOM SPORTSKIH NOVOSTI, BORNA ĆORIĆ VEĆ PRISTAO 'Bilo bi to najjače prvenstvo ikada!; 'Ovo je fenomenalno...'

IDEJA SN PALA NA PLODNO TLO Iznimno su pozitivne reakcije na zamisao Sportskih novosti o održavanju ekskluzivnog prvenstva Hrvatske u tenisu, turnira s našim najboljim tenisačima, čim za to dođe vrijeme
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. travanj 2020. 17:29

Ideja Sportskih novosti o organiziranju prvenstva Hrvatske za najbolje hrvatske tenisače i tenisačice uopće nije loša, rekao nam je prilično iznenađeni Borna Ćorić kad je čuo što nam je palo na pamet. Naravno da se još ne zna kad i gdje bi se to moglo napraviti, ali vremena da se to provede u djelo definitivno ima, s obzirom na to da profesionalnog tenisa neće biti najmanje do 13. srpnja.

Jednom kad se upali zeleno svjetlo za povratak na Tour, igračima će nedostajati mečeva, pa bi neslužbeno prvenstvo Hrvatske ili kako god to nazvao Hrvatski teniski savez (kao logičan organizator, možda se javi i netko drugi, poput Branka Horvata, naprimjer) moglo postati idealna prilika da vide na čemu su. Pritom bi takav trodnevni sportski događaj, nema sumnje, privukao veliku pažnju. Svatko tko zna nešto o tenisu, zna da profesionalci ne igraju prvenstva Hrvatske, iako se ona održavaju. U tome i jest kvaka i zato smo se toga dosjetili.

Goran: Prvenstvo je odlična stvar

Goran Ivanišević apsolutno je podržao priču Sportskih novosti o prvenstvu Hrvatske za naše najbolje tenisače i tenisačice.

- Bilo bi to najjače prvenstvo ikada, s tim da ja ne bih ništa kratio, neka se igra normalno s 32 igrača. Zanimljivo je da sam i ja to spomenuo Francu Regini, predsjedniku Zagrebačkog teniskog saveza i dopredsjedniku Hrvatskog teniskog saveza. Vidjet ćemo u kojem će smjeru to ići, ali činjenica je da će svima trebati mečevi u tom trenutku kad se bude znalo za povratak na Tour.

Goran čak misli da ne bi bilo loše odigrati i regionalno prvenstvo.

- Uh, kakav bi to tek turnir bio s igračima iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine… Mislim da bi ih se dosta odazvalo. (db)

Ćorić i Čilić u Dalmaciji

Ne mora to biti klasično prvenstvo, može biti u ekshibicijskom stilu, kao što se igra u Abu Dhabiju krajem godine sa šest tenisača. Dakle, dva najbolja, Borna Ćorić i Marin Čilić bili bi izravno u polufinalu, a u četvrtfinalu bi igrali Borna Gojo, Nino Serdarušić, Matija Pecotić i Duje Ajduković. Idealno bi bilo kad bi mogli sudjelovati još Ivo Karlović i Viktor Galović, no oni nisu u Hrvatskoj.

- Što se mene tiče, može! Sigurno bi bilo zabavno - rekao nam je Ćorić, koji posljednjih dana trenira u Splitu koliko mu to mogućnosti dopuštaju, a najviše ga muči neugodna bura.

- Nadam se da neće potrajati.

Čilić je također u Dalmaciji, na krajnjem jugu, u Cavtatu, gdje pokušava održati kakvu-takvu formu. Njegov trener Vedran Martić (službena premijera im je propala otkazivanjem Indian Wellsa) je u Splitu, svi skupa čekaju rasplet i nadaju se najboljem.

- Stotinu pitanja, a nema niti jednog odgovora - kaže Martić.

- Eto, otkazan je Wimbledon, tko zna što će biti nakon toga? Sve su opcije otvorene, jasno je da je tenis zbog svojih specifičnosti u vrlo teškom položaju. Mnogi će se problemi otvoriti.

Svi će se zaželjeti tenisa

Martić je kao izbornik Davis Cup reprezentacije i savezni kapetan također podržao ideju o prvenstvu Hrvatske.

- Sigurno ne bi bilo loše nešto odigrati u trenutku kad se bude znao točan datum povratka na Tour. Ovako je zbilja teško, ne znaš kojim intenzitetom trenirati kao kad se, naprimjer, vraćaš iz ozljede.

Uglavnom, igračima će trebati mečeva. Naravno da nismo zaboravili naše tenisačice. Na prvenstvu bi mogle igrati Petra Martić, Donna Vekić, Ana Konjuh (koja se vraća iz ozljede), Jana Fett, Tereza Mrdeža, Tena Lukas, Lea Bošković...

- Odlična ideja! Ma, što odlična, fenomenalna - oduševljen je bio otac Ane Konjuh, Mario.

- Treba to progurati, neka traje koliko treba, ja sam prvi za i moja kćer, također. Svi će se zaželjeti tenisa, igračima će to biti kontrolna točka prije povratka na Tour. Još se ne zna kad će to biti, znači da se sve može razraditi. Neka turnir ima humanitarni karakter, neka novac od ulaznica ide za bolnice.

Eto, u Mariju Konjuhu su Sportske novosti dobile žestokog zagovaratelja. Bit će ih još, uvjereni smo.

Linker
18. travanj 2024 22:00