GLYN KIRK Afp
PRAVA DRAMA

Izbjegnuta senzacija dana: Hrvatski favoriti za medalju se spasili, ostaju na Olimpijskim igrama!

Mate Pavić i Nikola Mektić teškom su mukom izborili plasman četvrtfinale olimpijskog turnira
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. srpanj 2021. 13:01

Najbolji par svijeta, nedavni osvači Wimbledona, slavili su tijesno protiv talijanske kombinacije Lorenzo Musetti / Lorenzo Sonego sa 7:5, 6:7(5), 10:7.

U prvom je setu hrvatska kombinacija došla do breaka u 11. gemu i to nakon što su Talijani imali 40:0. U drugom se setu vodila još žešća borba, Mektić i Pavić su imali tri prilike za oduzimanje servisa, Musetti i Sonego dvije, ali odluka je na kraju pala u tie-breaku u kojem su Talijani brzo došli do prednosti i iskoristili treću set-loptu.

U match tie-break talijanski su tenisači ušli s 3:0, ali Nikola i Mate su brzo stigli do izjednačenja, pa i do vodstva (5:4). U samoj završnici ove velike bitke još su malo dodali gas i došli do pobjede.

I Musetti (ATP 61) i Sonego (ATP 26) su vrhunski igrači u singlu, ali nisu bez iskustva ni u parovima. Posebno Sonego koji je ove godine osvojio ATP turnir u Cagliariju s Andreom Vavassorijem. Osjetili su to sada na svojoj koži i Mektić i Pavić koji su doista morali odigrati meč na najvišoj mogućoj razini za pobjedu.

Sljedeći suparnici za Pavića i Mektića bit će japanska kombinacija McLachlan / Nishikori.

image
Statistika meča Pavić/Mektić - Mesetti/Sonego
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Još jedna pobjeda Mektića i Pavića dijeli od ulaska u krug parova koji će se boriti za odličja.

U utorak će se u četvrtfinale pokušati probiti Marin Čilić i Ivan Dodig, a na putu im stoje Amerikanci Rajeev Ram i Frances Tiafoe.

Linker
19. travanj 2024 01:38