Nick Kyrgios

 GLYN KIRK Afp
Nick Kyrgios

Izgovor pronašao u seksualnim frustracijama: ‘Izašao bih na teren i ne bih mogao igrati, bio bih napaljen...‘

Luckasti Australac ponovno je iznenadio, a neke i nasmijao svojim izjavama
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. studeni 2021. 20:28

Zločesti dečko svjetskog tenisa Nick Kyrgios je jedan od razloga za neispunjavanje ogromnog teniskog potencijala pronašao u seksualnoj frustriranosti u mlađim danima.

- Igrao bih puno bolje da nisam bio opterećen frustracijama toga tipa – priznao je nedavno u jednom razgovoru.

Luckasti Australac, koji je često prelazio granicu dobrog ukusa u ponašanju, ali je svejedno stekao brojne obožavatelje širom svijeta, prisjetio se prvih iskustava kad je iz domovine krenuo kao teniski globetrotter.

- Od moje prve djevojke sam bio razdvojen šest mjeseci i to mi je jako teško palo. Kad pokušavaš igrati na najvišoj razini, a netko ti u isto vrijeme nedostaje emotivno i fizički, to se pretvara u seksualnu frustraciju. Zato često nisam mogao igrati u skladu sa svojim mogućnostima. Mozak mi je bio svuda, osim na terenu.

image

Nick Kyrgios

GLYN KIRK Afp

Evo kako je to izgledalo u njegovom slučaju.

- Izašao bih na teren i ne bih bio u stanju igrati, jer bih bio malo napaljen, ako me razumijete. Nema veze kakvim se poslom baviš, može biti i uredski, ali ako ne možeš vidjeti nekoga do koga ti je jako stalo, onda to utječe na tebe, tvoj posao, tvoje raspoloženje, na sve.

Kyrgios je, inače, još 2016. godine dosegao najbolji renking u karijeri (13. mjesto), osvojio je šest titula, ali od tada su mu kola uglavnom išla nizbrdo. Pandemija korona virusa ga je strašno pogodila, lani je bio veliki protivnik povratka tenisa u kolovozu, nije htio otići iz Australije. Ove godine je, pak, odigrao samo 15 mečeva (omjer 7-8) i pao na 92. mjesto rang-liste. Između Australian Opena i Wimbledona nije ga bilo nigdje, u Wimbledonu je u 3. kolu predao Felixu Auger-Aliassimea, te potom dobio još samo jedan meč u Atlanti. Sezonu je zbog ozljede zaključio nakon Laver Cupa u Bostonu s pet uzastopnih poraza. (db)

Linker
19. travanj 2024 04:13