Marat Safin
 Screenshot: INSTAGRAM
Prekinuo šutnju

Jedan od najvećih zavodnika i nekad najbolji na svijetu: Napokon progovorio i opalio šamar svojoj zemlji

‘Pa nije vam to ruski nogomet gdje možete ljenčariti na račun toga što imate stranu putovnicu...‘
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2020. 08:29

Sjećate li se Marata Safina? Ovaj nekad sjajni ruski tenisač mamio je uzdahe kako igrom na terenu, tako i fizičkim izgledom i ponašanjem, a danas živi potpuno drugačije, povučeno i daleko od svjetala reflektora.

Safina smatraju jednim od najkarizmatičnijih tenisača 21. stoljeća, a danas 40-godišnjaka na intervju su uspjeli nagovoriti iz ruskog Sport Expressa. Povod je bio pobjeda Daniila Medvjedeva na ATP Finalsu u Londonu. Očekivano, Safin je na pitanja odgovarao u svom karakterističnom stilu.

"Pitate me je li Medvjedev bolji sada nego 2019.? Pa, kakvo vam je to uopće pitanje. Naravno da je. Kada je netko četvrti na ATP ljestvici, kada igra uspješno na Grand Slamovima i osvaja Masterse...Pa nije on četvrti u Rusiji, nego na svijetu. Shvatite jednu stvar: Ako tenisač ne nepreduje, neće pobjeđivati u finalu, a na ATP Touru više ne postoje debili. Svi su danas veliki profesionalci i ulažu veliki trud u svoje fizičko stanje. Zato, ako ne napredujete ispadate iz Topa 50 jako brzo. Pa nije vam to ruski nogomet gdje možete ljenčariti na račun toga što imate stranu putovnicu", rekao je Safin, nekad najbolji tenisač svijeta i dvostruki Grand Slam pobjednik (US Open 2000. i Australian Open 2005.).

"Sjajno je što danas, poput svojevremeno Kafeljnikova i mene, opet imamo dvijicu igrača u vrhu (Medvjedev i Rubljov). A glavna stvar u cijeloj priči je - napustiti Rusiju na vrijeme. Nažalost, mi tamo nemamo adekvatne uvjete, a drugo je pitanje zašto je tome tako. Tri momka koji su otišli iz Rusije, Medvjedev, Rubljov i Hačanov su u Topu 20. Da su ostali u Rusiji ne bi bili niti među 100 najboljih. O tome sam pričao još davno", dodao je živopisni Safin u jednom od rijetkih intervjua.

Tijekom igračke karijere Safin je volio dobru zabavu, a sam je priznao da je nekoliko mečeva u karijeri odigrao mamuran. Na Australian Openu 2002. godine u njegovoj su loži sjedile čak tri djevojke, a tijekom karijere pratio ga je glas velikog zavodnika, kao i velikog uništavača reketa. Naime, precizni analitičari izračunali su da ih je potrgao čak 1055. Neko se vrijeme uspješno bavio i politikom, kao zastupnik u Dumi na , a danas se izolirao od svega u društvu svojih voljenih mačaka.

Linker
16. travanj 2024 07:14