Matej Šabanov, snimio Davor KIBEL, Osijek, 2013.
STOPAMA ADRIA TOURA

Koronavirus i na turniru Janka Tipsarevića u Beogradu, pozitivan i hrvatski tenisač

Osim našeg igrača, zaražen je i tenisač iz BiH. Obojica su bila na Eastern European Championshipu
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2020. 16:38

Hrvatski tenisač Matej Šabanov (154. na ATP rang ljestvici parova) i Tomislav Brkić iz BiH, koji su sudjelovali na Eastern European Championship turniru (Prvenstvu Istočne Europe) kojeg u Beogradu organizira Janko Tipsarević, pozitivni su na koronavirus, priopćili su u subotu organizatori, a prenose srpski mediji.

Obojica su saznala da su pozitivni kada su se vratili kući, a svi koji su bili u kontaktu s njima su se testirali i negativni su. Muški dio turnira je završen, a u ponedeljak bi trebao početi ženski. Kako u subotu prenosi portal Klix.ba, Brkić je testiran u Mostaru i ne zna gdje se zarazio. Sada je u izolaciji. Janko Tipsarević je pozvao sve ostale tenisače da se i oni testiraju.

U nedjelju je u Zadru prekinut Adria Tour neposredno prije finala nakon što se saznalo da je jedan od sudionika, bugarski tenisač Grigor Dimitrov, pozitivan na COVID-19. Nakon toga provedena su testiranja na ostalim sudionicima i pokazalo se da su pozitivni hrvatski tenisač Borna Ćorić, organizator turnira, srpski tenisač Novak Đoković, njegov kondicijski trener Marco Panichi te trener Grigora Dimitrova, dok je jučer i Goran Ivanišević objavio da je i on pozitivan.

Linker
16. travanj 2024 22:22