Novak Đoković je na kraju ipak deportiran, a o svemu se oglasio i Australski teniski savez

 John Walton/Pa Images/Profimedia
NISU SE PROSLAVILI

Nakon drame sa Đokovićem oglasio se Australski teniski savez: ‘Žalimo zbog svega, ovo je lekcija‘

Napokon su se oglasili i iz krovne australske teniske kuće i komentirali slučaj sa srpskim tenisačem
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2022. 10:38

Novak Đoković je deportiran iz Australije u kojoj je bio 11 dana dok se odlučivalo o tome hoće li mu se odobriti ostanak u zemlji i nastup na prvom Grand Slamu sezone ili ne. Nakon cijele drame koja se proteklih dana odvijala u Australiji oglasio se i tamošnji teniski savez.

"Želimo jasno poručiti da poštujemo odluke ministra imigracija i Federalnog suda. Australian Open je počeo i naš prioritet je oduvijek bio omogućiti najbolje iskustvo svim sudionicima. Teniski savez Australije je usko surađivao s Federalnim sudom i vladom Viktorije tijekom prošle godine kako bi organizirali da sve bude sigurno za igrače, stručni stožer i navijače", poručili su iz Saveza pa dodali:

"Svjesni smo da su nedavni događaji značajna distrakcija za sve i jako žalimo zbog utjecaja koji je sve to imalo na igrače. Uvijek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo pregledati našu pripremu i implementaciju kako bismo sve informirali o našem planiranju. Australija ima tenisku tradiciju i divno je vidjeti da navijači bodre najbolje na svijetu. Želimo da fokus bude na tome. Raduje nas što su pred nama dva nevjerojatna tjedna tenisa", zaključuju iz australskog saveza.

Linker
23. travanj 2024 07:24