JOE KLAMAR
BROJ 1 SVE PRIZNAO

Nevjerojatan poraz Đokovića i još čudnije objašnjenje: ‘Nije mi se igralo, ali ne zbog njegove smrti...‘

‘Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovdje‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2020. 21:34

Talijanski tenisač Lorenzo Sonego (ATP - 42.) ostvario je senzacionalnu pobjedu u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Beču, gdje je u petak svladao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-2, 6-1 za samo 68 minuta.

Za 25-godišnjeg Talijana to je prva pobjeda nad igračem iz društva Top 10, koja mu je donijela prvo polufinale na ATP turnirima od prošlogodišnjeg turnira u Kitzbuehelu.

Sonego je potpuno nadigrao najboljeg tenisača svijeta, spasivši svih šest 'break' lopti koje je Đoković imao u drugom setu, kad se pokušavao vratiti u meč. Vrlo dobrim servisom i napadačkom igrom, gotovo bez pogreške u prvom setu, Talijan pronašao pobjedničku formulu protiv neprepoznatljivog Đokovića.

image
GEORG HOCHMUTH

Srpski tenisač je nakon osiguravanja broja jedan na kraju godine očito odlučio sebi dati oduška, a to je potvrdio i u dosta čudnoj izjavi nakon meča. Đoković je, naime, najviše pričao o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"Ovo je jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i netko tko je bio zvijezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam ga čast upoznati i neko vrijeme provesti pored njega i osjetiti tu nevjerovatnu energiju koju je on posjedovao. Iako fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sjećamo njega i da ga sa osmjehom pominjemo i budemo mu zahvalni za sve ono što je napravio", rekao je Đoković na konferenciji za novinare pa odgovorio na pitanje je li i ta vijest utjecala na njegovu današnju lošu igru.

"I nije mi se igralo, ali nije toliko ta vijest utjecala na mene da zbog toga ne mogu igrati. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovdje. Vraćam se sada u Srbiju da budem s obitelji i da se što bolje spremim za London", zaključio je Đoković.

U cijeloj toj priči najveći dobitnik je Sonego koji će se za svoje drugo finale u karijeri igrati protiv Britanca Daniela Evansa (ATP - 33.).

Linker
19. travanj 2024 13:13