Dino Prižmić

 Goran Šebelić/Cropix
BRAVO, DINO

Nije ni punoljetan, a već ima titulu: Veliki hrvatski teniski talent osvojio prvi seniorski trofej

Splićanin je na putu do naslova u Heraklionu izgubio samo jedan set
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 23. listopad 2022. 15:23

Kojim god smjerom krenula karijera 17-godišnjeg Dina Prižmića, nedjelju 23. listopada 2022. pamtit će kao jedan od važnijih dana. Splićanin je u Heraklionu osvojio svoj prvi seniorski naslov, ITF kategorije 15.000 $, i to na vrlo dominantan način.

U finalu je sa 6-2, 6-1 deklasirao Španjolca Marija Gonzáleza Fernándeza, što mu je bila druga uvjerljiva pobjeda u nizu. Dan ranije, u polufinalu je sa 6-3, 6-3 nadigrao sedmog nositelja Barnata.

Na putu do titule je, štoviše, izgubio tek jedan set, koji mu je u četvrtfinalu otrgnuo prvi nositelj Čeh Dominik Palan, inače 480. igrač ATP ljestvice. S deset osvojenih bodova na Kreti, prvi će put ući među najboljih 800 na svijetu. Od igrača koji još nisu punoljetni, trenutačno su od njega bolje plasirana samo četvorica: Kinez Shang, Francuz Debru, Čeh Menšík te Litavac Gaubas.

Prižmić je ove godine u Umagu s pozivnicom odigrao svoj prvi ATP meč, u kojem je predao Zapati Mirallesu u drugom setu. U Klostersu je nekoliko dana prije toga postao europski viceprvak do 18 godina.

Linker
24. travanj 2024 09:13