TIZIANA FABI Afp
NIŠTA OD MEDALJE

Novak Đoković otkrio razlog pada! Srbin nakon šoka poručio: ‘Ispričavam se svima koje sam razočarao‘

Mediji u susjednoj Srbiji jednako su šokirani kao i sam Novak raspletom situacije u Tokiju
Piše: HinaObjavljeno: 31. srpanj 2021. 12:22

Ozljeda lijevog ramena razlog je zbog kojeg je prvi tenisač svijeta Novak Đoković odustao od nastupa u meču za brončano odličje u konkurenciji mješovitih parova, objavili su iz medijske službe Međunarodnog teniskog saveza (ITF).

"Novak Đoković je odustao od nastupa u meču za brončano odličje u mješovitim parovima zbog ozljede lijevog rame. Ashleigh Barty i John Peers su bez borbe pobijedili Đokovića i Ninu Stojanović i osvojili bronačnu medalju za Australiju", stoji u objavi ITF Media na Twitteru.

Đokovića je u pojedinačnoj konkurenciji na putu prema olimpijskom zlatu u petak zaustavio Nijemac Alexander Zverev pobijedivši ga s 1-6, 6-3, 6-1, a Španjolac Pablo Carreno-Busta se u subotu pobrinuo da najbolji tenisač svijeta u Tokiju ostane bez odličja, svladavši ga sa 6-4, 6-7 (6), 6-3 u meču za brončanu medalju.

image
VINCENZO PINTO Afp

Mediji u susjednoj Srbiji jednako su šokirani kao i sam Novak raspletom situacije u Tokiju, pa su tako neki od naslova bili 'Katastrofa! Đoković ostao bez medalje u singlu: Šokantan poraz Novaka od Buste - stajao je naslov na Kuriru.

Svoje viđenje nakon meča dao je i sam Novak Đoković.

- Ozljeda je u pitanju. Ne jedna, nego više. Nadam se da me to neće zaustaviti da sudjelujem na US Openu, koji je naravno idući veliki cilj. Ali, ne kajem se što sam došao, niti što sam dao sve od sebe. Jer, kako bih se i kajao? To je normalna stvar, logično je kada si na Olimpijskim igrama da hoćeš dati sve od sebe da svojoj zemlji doneseš bar jednu medalju - rekao je Nole, pa nastavio:

- Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam (poražen) u polufinalu... Samo sam jednom osvojio broncu. Naravno, 'samo', pod navodnicima, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat. Ispričavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao, jer znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja isto. Žao mi je i zbog Nine, isto, što na kraju nismo izašli na teren, ali, jednostavno, otkazalo mi je tijelo, potpuno. Igrao sam pod lijekovima, nenormalnim bolovima, iscrpljenošću.

Linker
16. travanj 2024 15:27