Kako god bilo, sva trojica ostat će na postolju bar još nekoliko desetljeća...
 GETTY IMAGES
FEDERER, RAFA ILI NOVAK?

Objava koja je izazvala lavinu komentara! Izabrali najvećeg tenisača svih vremena, ali nije svima sjelo

Pomalo iznenađujući izbor ATP Tour opravdao je jedino meritornim "oružjem" - brojkama
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2020. 18:31

Nadal, Federer ili ipak - Đoković? Tko je najveći svih vremena, debata je koja traje otkad je Novak impresivno spasio dvije meč-lopte i osvojio prošlogodišnji Wimbledon, a pomažu i ovogodišnji uspjesi nakon što je osvojio i Australian Open, te još dva Masters 1000 turnira...

U debatu se na neki način uključio i ATP, Udruga profesionalnih tenisača i njihov odgovor na to pitanje svakako ima - težinu. Dakle, Roger Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković?

Ono što su napravili je na neki način zbroj njihovih (singl) rezultata, a određenu težinu daju upravo ostvarenja kojima su i sami bili domaćini: ATP Finals, te ATP 1000 turniri.

Dakle, kad bi se zbrojili Grand Slam naslovi, pobjede na završnom Mastersu (ATP Finals), te titule na ATP 1000 turnirima i zlata na olimpijskim igrama, tad bi odgovor bio - Novak Đoković.

View this post on Instagram

Forever in awe of these three legends. ?

A post shared by ATP Tour (@atptour) on

Jer kao što su pokazali, Đoković ima ukupno 58 naslova, potom slijedi Nadal (56), te je tek treći Federer s - 54.

Naravno da je ovakva objava izazvala lavinu reakcija i komentara.

"Pa kako možete uspoređivati Grand Slam naslov s osvojenim Mastersom?", iznenađeni su fanovi Rafe Nadala i to ne bez razloga, jer u toj statistici Španjolac stoji očajno, bez ijednog naslova.

Naravno, ATP je dao na težini turnirima koje sam organizira i na ovaj način se uključio u raspravu, bez obzira na (opravdana) razmišljanja kako su Grand Slam turniri jedan sasvim drugi svijet i pravo, jedino zapravo - mjerilo.

Linker
26. travanj 2024 00:00