Đoković lako pobjeđuje Federera zadnjih godina
 AFP
NIKOLA IZNENADIO?

Pilić: Federer više nije u konkurenciji za najboljeg u povijesti! Bitka je sad između Đokovića i Nadala!

Bivši hrvatski izbornik pomalo iznenadio u analizi najboljih tenisača svih vremena
Piše: SNObjavljeno: 02. siječanj 2021. 17:06

Nikola Pilić nedavno je govorio na temu utrke veličanstvene trojke svjetskog tenisa, te je pomalo iznenadio izjavom koju prenose zapadni mediji, ali i ovi na Balkanu.

"Federer više nije u konkurenciji za najboljeg u povijesti. Sad se ta bitka odnosi na duel između Nadala i Đokovića"., izjavio je bivši hrvatski izbornik, osvajač Davis Cupa 2005. godine.

Jasno je da je Nikola pomalo subjektivan, jer je u njegovoj Akademiji trenirao Novak Đoković s kojim ima sjajno prijateljstvo. No evo što je točno rekao na tu temu...

image
Serbia's Novak Djokovic (L) congratulates winner Spain's Rafael Nadal at the end of their men's final tennis match at the Philippe Chatrier court on Day 15 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 11, 2020. (Photo by Thomas SAMSON/AFP)
THOMAS SAMSON

"Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grand Slam turnira. Ne kažem da on to ne može, ali jako teško. Jer on sad s 39 godina ima jedan sjajan val mladih igrača s kojima se mora boriti, a tu su Zverev, Medvedev, Thiem.", rekao je Pilić i zaključuje:

"Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena spala je samo na dva imena".

Pilić također misli da Đokovićevi pothvati ne zauzimaju dosta prostora na zapadu.

image
Pilić u razgovoru s Ivaniševićem i Martićem
ROBERT BELOSEVIC/CROPIX

"Zanemaruju broj tjedana provedenih na prvom mjestu, a Novak će taj broj srušiti, izvjesno je. Ako imate jednog igrača koji je proveo 300 i više tjedana na prvom mjestu, zar to nije veliki uspjeh".

Razlika u kvaliteti polako se smanjuje, misli Pilić. Razlika između trojke i ostalih "smrtnika".

"Prirodno je da usporavaju. Razlika se nekad mjerila u kilometrima, sad je to u centimetrima. No stara garda ima još dosta toga za pokazati", zaključio je Pilić.

Linker
25. travanj 2024 20:49