GEORG HOCHMUTH
POTPUNI ŠOK U BEČU

Senzacija godine, Goran nije mogao vjerovati: Đoković doživio jedan od najtežih poraza u karijeri!

Novak Đoković je tek drugi put u karijeri izgubio meč sa samo tri gema na svom kontu
Piše: D. Burazin/Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2020. 19:17

Sportska senzacija dana stiže iz Beča, Novak Đoković doživo je jedan od najtežih poraza u karijeri! U četvrtfinalu uglednog ATP turnira serije 500 izbacio ga je 25-godišnji Talijan Lorenzo Sonego, 42. tenisač svijeta, rezultatom 6:2, 6:1, a jedan od najtežih Noletovih poraza uopće uživo je pratio i njegov trener Goran Ivanišević. Mladi Talijan svladao je prvog igrača za samo 68 minuta.

image
Lorenzo Sonego
GEORG HOCHMUTH

Ili je Đoković nakon osiguravanja broja jedan na kraju godine odlučio sebi dati oduška, ili je Lorenzo Sonego odigrao meč života (i malo preko toga) u četvrtfinalu turnira u Beču. U svakom slučaju, Đoković je tek drugi put u karijeri izgubio meč sa samo tri gema na svom kontu (prvi od Marata Safina na Australian Openu prije 15 godina, no tada je bio početnik). Bilo je 6:2, 6:1 za talijanskog „lucky losera“, prvi put je Đoković izgubio meč od nekoga tko je u turnir ušao s porazom (Aljaž Bedene) iz kvalifikacija.

Nije to sve, Đoković više od tri godine nije izgubio meč od nekoga izvan Top 40, posljednji put se to dogodilo u Roland Garrosu 2017. godine od, opet Talijana, Marca Cecchinata. I to nije sve, ovo je Đokoviću prvi poraz od nekog Talijana na tvrdoj podlozi (bio je 26-0).

Sa samo sedam winnera i 25 neforsiranih pogrešaka, te nezainteresiranim izgledom prvog tenisača svijeta, ova je senzacija godine bila gotova za 68 minuta.

Uz Đokovića je ispao domaći ljubimac, drugi nositelj i branitelj naslova Dominic Thiem. Ipak, to nije šok, bolji je bio Andrej Rubljov, nova teniska zvijezda. K tome, Thiem ima žuljeve na ruci i nije siguran da će igrati u Parizu sljedećeg tjedna.

ATP Beč - četvrtfinale

Lorenzo Sonego (Ita) - Novak Đoković (Srb/1) 6-2, 6-1

Kevin Anderson (JAR) - Danil Medvjedev (Rus/4) 6-4, 7-6 (5)

Andrej Rubljov (Rus/5) - Dominic Thiem (Aut/2) 7-6 (5), 6-2

Linker
21. travanj 2024 14:07