TIZIANA FABI Afp
SLAVLJE ŠPANJOLCA

Totalni slom Đokovića! Srbin doživio još jedan šok, bacio reket na tribine, psovao, pa odustao i od mix-a

Ovog puta u borbi za broncu za Novaka Đokovića je koban bio Španjolac Carreno Busta
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2021. 10:57

Španjolski tenisač Pablo Carreno-Busta osvajač je brončanog odličja u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira u Tokiju, gdje je u dvoboju za treće mjesto svladao prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 6-7 (6), 6-3 nakon dva sata i 47 minuta igre.

Carreno-Busta je već u 'tie-breaku' drugog seta propustio prvu meč-loptu, da bi u trećem setu poveo 3-0, a u devetom gemu iskoristio ukupno šestu loptu za pobjedu i svoju prvi 'pravi' trijumf protiv Novaka Đokovića u njihovom šestom međusobnom dvoboju.

Novaka je u jednom trenutku iznerviralo i to što mu je Busta u nekoliko navrata pogodio samu crtu, da bi potom Srbin nervozom reakcijom bacio i reket prema tribinama.

image
TIZIANA FABI Afp

Naime, Španjolcu se piše i pobjeda ostvarena i u osmini finala prošlogodišnjeg US Opena, na kojem je pri vodstvu Carreno-Buste 6-5 u prvom setu, Đoković lopticom nenamjerno pogodio linijsku sutkinju i zbog toga bio diskvalificiran.

Pablo Carreno-Busta je četvrti španjolski tenisač koji je osvojio olimpijsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji. Prije njega to je uspjelo Jordiju Arreseu (srebro, 1992. u Barceloni), Sergiju Brugueri (srebro, 1996. u Atlanti) i Rafaelu Nadalu (zlato, 2008. u Pekingu).

U finalu turnira za tenisače u Tokiju za olimpijsko zlato će igrati Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov.

Đoković odustao, Barty i Peers do bronce bez borbe

Najbolja svjetska tenisačica Australka Ashleigh Barty i njezin sunarodnjak John Peers bez borbe su došli do brončanog olimpijskog odličja na turniru u Tokiju, nakon što je Novak Đoković odustao od nastupa s Ninom Stojanović u meču za broncu.

Đoković je tako u Tokiju ostao bez odličja, jer je izgubio i pojedinačni meč za brončanu medalju, u kojem ga je nadigrao Španjolac Pablo Carreno-Busta sa 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Brončanu medalju u konkurenciji ženskih parova iznenađujuće su osvojile Brazilke Laura Pigossi i Luisa Stefani, koje su sa 4-6, 6-4, 11-9 svladale Ruskinje Veroniku Kudermetovu i Jelenu Vesninu.

Linker
24. travanj 2024 00:12