FOTO, VIDEO

Neobičan dizajn i minimalistička unutrašnjost: MINI je predstavio koncept Vision Urbanaut

Vozilo je koncipirano kao autonomni električni model budućnosti, a raspored elemenata u unutrašnjosti moguće je mijenjati...
MINI VISION URBANAUT
 MINI

Kao što je bilo i najavljivano, MINI je danas predstavio svoj novi koncept. Riječ je o modelu službenog naziva Vision Urbanaut koji se ističe veoma neobičnim dizajnom, a jasno je kako ovaj koncept vrlo vjerojatno neće doživjeti serijsku proizvodnju. Ipak, on bi mogao dati neke smjernice kada su u pitanju novi modeli marke. Pritom ne mislimo na sami oblik, već na dizajnerske elemente. Na prednjem dijelu tako se ističu okrugla LED svjetla koja se pale i po potrebi te su povezana LED trakom koja daje prepoznatljivost (a ujedno je riječ o trendovskom rješenju).

image
MINI VISION URBANAUT
MINI

Zanimljiv pristup korišten je u dizajniranju unutrašnjosti. Osjećaj “lounge” prostora dobiven je uklanjanjem velikoj broja nepotrebnim elemenata, a sve to na kraju izgleda poput dnevne sobe.

image
MINI VISION URBANAUT
MINI

Pritom je ovdje stvar ipak pomalo ekstremna, pa je jasno kako je koncept ipak prikaz neke daljnje, autonomne budućnosti. Naime, elementi koji se mogu "preslagivati", različiti "stilovi vožnje" u kojima se mijenja upravo izgled - kabine (budući da je automobil zanimšljen kao autonomni model koji se po potrebi može i voziti) definitivno su nešto što još neko vrijeme nećemo gledati na serijskim modelima. Pogledajte video sa digitalne svjetske premijere:

Što se tiče samog pogona, on je očekivano električni, no više detalja o snazi i broju elektro motora nije poznato. MINI je po pitanju elektrifikacije još na počecima, no čini se da će se ponuda električara brzo širiti. Zasad se nudi potpuno elektirčni Cooper SE, dok Countryman u novoj generaciji ima plug-in hibridnu izvedbu.

image
MINI VISION URBANAUT
MINI

Procurile su i informacije i skice paprenog JCW GP modela u električnom izdanju kojeg s nestrpljenjem čekamo (nadamo se dogodine). Dakle, budućnost brenda je itekako raznolika i zanimljiva, a jasno je kako će, kao i kod drugih proizvođača, velik broj modela imati elektrificirane izvedbe.

image
MINI VISION URBANAUT
MINI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:25