screenshot youtube
RATNA ZONA U BEOGRADU

VIDEO: KAOS NA 157. VJEČITOM DERBIJU PARTIZANA I ZVEZDE Delije Grdovićevom pjesmom provocirale Grobare, tučnjava na tribinama, ali i na travnjaku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2018. 23:33

Nogometaši Crvene Zvezde na stadionu 'Rajko Mitić' stigli su do pobjede protiv Partizana (2:1) u 157. vječitom derbiju Srbije i tako praktički osigurali naslov prvaka. Zvezda je do pobjede stigla golovioma Radonjiča u 18. te Aleksandra Pešića u 21. minuti utakmice, a poraz crno-bijelih ublažio je Ožegović nakon što je u 98. minuti bio precuzan s bijele točke.

Ovaj derbi nisu obilježili samo pogoci već i niz incidenata koji su se dogodili prije samog susreta, a zatim na samoj utakmici, kako na terenu tako i na tribinama. Zvezda je ovom pobjedom šest kola prije kraja otišla na velikih +9 u odnosu na rivala što drugim riječima znači da već mogu početi slaviti naslov prvaka.

Izabranici Vladana Milojevića od samog su početka nametnuli svoj ritam i već u uvodnim minutama prvog dijela slomili suparnika, a valja istaknuti kako je prednost Zvezde do kraja prvog poluvremena mogla biti i veća.

Također valja istaknuti kako je u poluvremenu utakmice sa službenog razglasa puštena pjesma Mladena Grdovića 'Dalmatinac sam', kojom su u Zvezdi željeli podsjediti na šestoricu Splićana koji su u prosincu sudjelovali u tučnjavi među Grobarima na derbiju na stadionu JNA.

U drugom dijelu sve je manje više bilo odrađivanje posla, a da sve ne bude monotono pobrinuli su se navijači koji su napravili opći kaos na tribinama i tako prekinuli utakmicu na nekoliko minuta. Nije bilo prevelikih uzbuđenja do same završnice. U 97. minuti Tošić je odlično izveo slobodan udarac, Borjan još bolje interenirao i poslao loptu u gerdu, ali je na nju krenuo Ožegović, kojeg s leđa ruši Le Tallec, pa je sudac pokazao na bijelu točku.

Ožegović je bio precizan, a onda su se u borbi za loptu potukli Seydouba Soumah i Borjan. Tada je pritrčao i Donald, a zatim i ostali nogometaši obje momčadi, pa je nastala oćšta gužva. Valja istaknuti kako su Donald i Soumah 'nagrađni' crvenim kartonim nakon završetka utakmice.

Linker
24. travanj 2024 10:43