Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
TEŠKI TRENUCI

ŽIVOTNA DRAMA BIVŠEG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA Zlo se vratilo drugi put: Prije koji dan saznao je najgoru vijest, preostala mu je samo jedna opcija...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2017. 10:11

Kažu, netko je izgubio. Javljaju da je netko promašio kazneni udarac u zadnjoj minuti. Ili ispao iz lige. Ozlijedio se, neće igrati mjesecima. Sve su to loše vijesti, dok ne dođe jedna ovakva, koja te, jednostavno, izbaci iz ravnoteže.

Nikola Pokrivač, bivši hrvatski nogometni reprezentativac - nije dobro. Opaka bolest koja se pojavila još u kolovozu 2015. ne posustaje. Pokrivač danas vodi tešku bitku, igra najtežu utakmicu života. Podsjetimo, samo koji tjedan nakon što je 2015. potpisao za Maccabi Petah Tikvu, Pokrivaču je dijagnosticiran klasičan Hodgkinov limfom. Prošao je brojne kemoterapije, bolest je nestala, pa se vratio nogometu u dresu Slavena Belupa.

- Pobijedio sam tešku bolest, sretan sam što opet mogu igrati nogomet - kazao je tada Pokrivač, koji je u dresu Slavena imao i nekoliko vrlo dobrih utakmica. Pod palicom Željka Kopića vratio se nogometu i kovao planove za igračku budućnost.

Koprivnica, 250416.
Na Gradskom stadionu u Koprivnici igra se utakmica 33. kola prve HNL izmedju Slaven Belupa i Intera.
Na fotografiji: Nikola Pokrivac.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX

Međutim, u kolovozu prošle godine teška se bolest vratila. Pokrivač je opet prošao mnogo kemoterapija, te autolognu transplantaciju matičnih stanica. Ponovo se oporavio, vratio nogometu u Slavenu Belupu, međutim, ni ovaj put, nažalost, nije to bila konačna pobjeda. Ovog svibnja, prije koji dan praktički, saznao je najgoru vijest - opaka bolest opet se vratila. Opet odlazi na kemoterapije, bori se s neprijateljem, vjeruje da će na kraju izaći kao pobjednik. Međutim, sad mu treba još jedna transplantacija matičnih stanica, od podudarnog darivatelja.

To je jedina preostala opcija liječenja. Nažalost, pogodni donor nije pronađen između članova obitelji i pred Pokrivačem je nada da će odgovarajuća osoba ipak biti pronađena te da će bivši reprezentativac uspjeti zauvijek pobijediti bolest. I nastaviti, kao i donedavno, mirno živjeti sa suprugom Katarinom i dvoipolgodišnjom kćeri Nikom, koja je, bila tek beba kad je Nikola obolio od limfoma. Svi vjerujemo da će Pokrivač pronaći odgovarajućeg donora, da će transplantacija uspjeti i da će Nikola nastaviti s normalnim životom.

Koprivnica, 050416.
Na Gradskom stadionu u Koprivnici igra se utakmica 1/2 finala Kupa Hrvatske izmedju Slaven Belupa i Rijeke.
Na fotografiji: Nikola Pokrivac.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Nikola Pokrivač u reprezentativnoj karijeri upisao je 15 službenih nastupa, igrao je na Euru 2008. godine u Austriji i Švicarskoj. Podsjetimo, stigao je iz Varaždina u Dinamo, otamo vrlo brzo otišao u Monaco, pa u austrijski Red Bull, da bi opet stigao u Dinamo. Potom je igrao i u Rijeci, pa u Šahtaru iz Karagandija, trebao je karijeru nastaviti u Izraeelu.

No, tada mu je na jednom rutinskom pregledu dijagnosticirana ova teška bolest, pa za Maccabi nikad nije zaigrao u službenoj utakmici. Osvojio je s Dinamom po dva naslova prvaka i Hrvatska kupa, dok je i s Rijekom osvojio Kup. Do inozemnog trofeja Nikola je stigao u dresu Red Bulla s kojim je u sezoni 2009/10. bio austrijski prvak.

Slaven Belupo pružio mu je ruku u teškim trenucima. On je radio dobro, vrijedno trenirao, počeo igrati i to vrlo dobro, ali nečiji planovi nisu bili u skladu s njegovima, uporna i dosadna bolest nije mu dala da se predugo raduje. No, puno je puta pobjeđivao na terenu i kad nije bio favorit, može pobijediti i ovaj put. Samo da što prije nađe pogodnog donora... Držimo fige!

Linker
16. travanj 2024 22:11