RADIO DALMACIJA

Dugovječni lokalni radio koji Dalmaciju donosi u cijeli svijet

Iako nemaju nacionalnu koncesiju, Radio Dalmacija četvrti je radio po slušanosti u Hrvatskoj, a regionalno su već 23 godine uvjerljivi broj jedan u eteru

Ušli smo u drugi krug nominacija godišnje medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista! Imamo nominaciju u kategoriji Radio godine!

Nismo nešto naloženi na nagrade, ali bilo bi baš lipo kad bi Dalmacija preuzela jednu nacionalnu nagradu… Slažeš se? Znaaaamo, najveća je tlaka glasati, odmah su asocijacije na izbore i to… Al’ bez tebe ne možemo - tim riječima ekipa Radio Dalmacije poziva svoje slušatelje da ih svojim glasovima podrže i povedu do pobjede nagrade Zlatni Studio u kategoriji najboljeg radija godine. Jesu li se nadali da će se naći među finalistima?

- Očekivali smo to s obzirom na stalna ulaganja, slušanost, trud i rad te zajedništvo ekipe koja dijeli strast i entuzijazam za radijskim poslom. Stalno smo prisutni u nominacijama za razne nagrade što znači da i struka prepoznaje našu izvrsnost. Naravno, raduje nas svaka nominacija pa tako i ova - kaže Hrvoje Turić, direktor Radio Dalmacije čijoj bi ekipi osvojeni Zlatni Studio bio dobar povod za veliku feštu.

- I inače imamo svoja zajednička druženja na kojima se dobro zabavimo, a ovo bi bio još samo jedan dodatan povod za brzu organizaciju velike zabave - dodaje direktor kojeg pitamo po čemu je Radio Dalmacija specifična radijska postaja.

- Među najdugovječnijim smo radijskim postajama na hrvatskom tržištu, ali ne starimo. Prepoznati smo nacionalno, a lokalno smo radio koji je najbliži svojim slušateljima.

Također, cijelo vrijeme Dalmaciju donosimo onima koji nisu doma i kojima nedostaje. Sam program realizira više od dvadeset ljudi koji o programu brinu 24 sata dnevno - kaže Turić koji ističe kako svaki dio programa Radio Dalmacije ima svoje prednosti za slušatelje, a svaki je voditelj individua za sebe koja svojom osobnošću pridobiva publiku. Kolika je slušanost ovog radija?

- Iako nemamo nacionalnu koncesiju, nacionalno smo četvrti radio po slušanosti dok smo regionalno već dvadeset i tri godine uvjerljivo broj jedan. Što se radijskog dosega tiče, sa svojih dvanaest zemaljskih odašiljača pokrivamo cijelu Dalmaciju i šire, a putem aplikacije za pametne telefone i live streama dostupni smo svima bilo gdje u svijetu - ističe Turić kojeg pitamo na što je, što se Radio Dalmacije tiče, najviše ponosan u proteklih godinu dana.

- Ponosan sam na cijeli radio, na sve ljude koji tamo rade. Od brojnih projekata iz 2018. godine izdvojio bih jedan društveno koristan projekt koji smo realizirali u prosincu.

Akcija ‘Pokloni Božić’ koju smo realizirali na svim našim platformama donijela je najranjivijoj skupini društva sretniji i topliji Božić omogućivši svima da poklone hranu, odjeću, obuću, božićno drvce, pa čak i automobil onima koji to sebi ne mogu priuštiti.

Smatram da u ovo ubrzano, moderno doba u kojem živimo Radio Dalmacija uvijek prepoznaje bitno, a to su njezini slušatelji i njihove potrebe - kaže direktor Radio Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:14