OTVORENI RADIO

Finale je potvrda da se slušateljima sviđa ono što radimo

Slogan Otvorenoj je “Tvoj feel good radio” jer žele slaviti pozitivne trenutke oko sebe, male i velike, a svojim slušateljima svaki dan učiniti barem malo lakšim

Ušli smo u drugi krug nominacija za godišnje medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista! Velika sreća, velika čast, ma veselje do neba! - stoji na portalu Otvorenog radija, finalista nagrade Zlatni Studio za najbolji radio godine.

- Kad smo se našli u društvu nominiranih radijskih postaja, bili smo izuzetno ponosni i zahvalni na nominaciji. Sada je sve u rukama publike, a presretni smo što smo upravo zahvaljujući njihovim glasovima postali finalisti Zlatnog studija. Uvijek se nadaš da će se slušateljima svidjeti ono što radiš, a kad se to i potvrdi, nema većeg zadovoljstva - kaže Danijela Novosel, glavna urednica Otvorenog radija, čija ekipa još uvijek ne zna kako će proslaviti nagradu, ako je uspiju osvojiti.

- Pričekajmo prvo dodjelu nagrada, a fešta će biti neovisno o ishodu - oprezna je glavna urednica mnogima omiljene radijske postaje. Što to Otvoreni radio ima, a druge radijske postaje nemaju?

- Svaka radijska postaja je posebna na svoj način, ali mi se ne vodimo za tim što netko ima, a što nema, nego smo zacrtali svoj put u koji vjerujemo. Naš slogan je ‘Tvoj feel good radio’, jer želimo slaviti pozitivne trenutke oko nas, ma le i velike, te želimo svojim slušateljima svaki dan učiniti barem malo lakšim tako što smo tu zbog i za njih; to može biti kroz naše svakodnevne emisije, ali i jedna dobro pogođena pjesma u određenom trenutku može barem malo podići raspoloženje.

Trudimo se ići za pričama i životima naše publike, nekad su to lijepi trenuci, a nekad se susrećemo i s tužnim sudbinama. Nekad se zajedno smijemo, nekad zajedno plačemo. Nema veće potvrde nego kad slušatelji reagiraju na nešto što su čuli u našem programu ili kažu da bez Otvorenog radija ne mogu zamisliti dan. To su stvari koje nas obvezuju i jedini razlog zašto radimo to što radimo - ističe Danijela Novosel, šefica Otvorenog radija čiji program ukupno radi tridesetak ljudi.

Koje su najpopularnije emisije na Otvorenom radiju, odnosno koji su njihovi najpopularniji voditelji?

- Dan počinje s najslušanijom jutarnjom emisijom u Hrvatskoj, koju vodi Ivana Mišerić, također finalistica Zlatnog studija u kategoriji Radijski glas godine. S njom u showu je i Filip Han. Kroz radno vrijeme s vama se druži Dario Maradin, a potom ‘kormilo’ preuzimaju Vedran Car i Kasandra Fučijaš u vrlo slušanom ‘Poslijepodnevu na Otvorenom’. Večer je rezervirana za promoviranje nove glazbe, a za mikrofonom je Ermin Preljević, dok vikendom slušate Dinka Putrića i Fil Tilena. Sve to začinjeno je vrhunskom glazbom, koju svaki dan bira naš glazbeni urednik Neno Blažic. Otvoreni radio je najslušanija radijska postaja, vodeća u ciljnoj skupini 18-49, a emitiramo se u cijeloj Hrvatskoj - kaže Danijela Novosel koju pitamo na koji je svoj podvig u 2018. godini ekipa Otvorenog radija najviše ponosna.

- Bilo je malih i velikih trenutaka koji su obilježili 2018. godinu. Volontirali smo u pučkoj kuhinji, zabavljali se u programu s puno gostiju: od kuhara do pjevača, išli u domove slušatelja i zajedno s njima gledali utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, igrali smo i nagradne igre u 2 sata ujutro. Ma bilo je zaista svega, i suza i smijeha, zapravo smo živjeli jednu jako dobru godinu s našim slušateljima - kaže glavna urednica Otvorenog radija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:46