VODITELJSKI DUO ZLATNOG STUDIJA

'Moja dva voljena muškarca su u ovom finalu, ne znam što ću'

 Ronald Goršić / CROPIX

- Poznate su otprije nominacije, sada i finalisti Zlatnog Studija, a tko će pobijediti u drugom izdanju te najveće medijske nagrade, neće se znati do zadnjeg trena. I upravo zbog toga i iznimno žestoke konkurencije bit će uzbudljivo - govori HTV-ova voditeljica Daniela Trbović koja će i ove godine zajedno s kolegom Franom Ridjanom voditi dodjelu nagrade Zlatni Studio.

Sve će se odigravati u subotu 2. veljače u najvećem HRT-ovu studiju “Anton Marti” iz kojeg će krenuti izravan prijenos na Prvom programu HTV-a u 20 sati. Kako je i sama televizijsko lice, logično je što je najviše zanima ishod u televizijskim i radijskim kategorijama, kao i to što navija za svoje kolege, no i tu ima teške dvojbe.

Razapeta

- Ridjan nam je u “sukobu interesa” jer je i voditelj dodjele i nominiran za Radijski glas godine. A konkurent mu je tu Robert Ferlin, dakle ja sam razapeta između dvojice voljenih muškaraca. Osjećam se kao Buridanov magarac između dva stoga sijena, podjednako su mi draga obojica, jedan mlađi, drugi nešto stariji, a od obojice crpim ono najbolje. Ako Frano pobijedi, na licu mjesta ću ga moći zagrliti, a nadam se da ću to imati priliku i s Ferlinom u slučaju da on trijumfira i doputuje iz Rijeke. Moje srce kuca za naše i Martinu Validžić s kojom radim na “Žene povjerljivo” i “Zabivaku”, “Potjeru”, ali, naravno, moram biti i objektivna - gotovo u dahu je izgovorila Trbović. Naravno, sve dok se kuverte ne otvore i uživo ne proglasi pobjednik pred televizijskim kamerama, nitko neće znati tko je slavodobitnik i kome se treba čestitati, bila to konkurencija ili ne.

Premda je iza nje 29 godina voditeljskog iskustva (zeza se da je od nje jedino starija Milka Babović), kaže da i dalje osjeća tu napetost, pozitivno uzbuđenje kada vodi te velike događaje koji se zbivaju jednom godišnje.

- To je uvijek poticajno za nas voditelje, jer nije nešto što stalno radite. Nakon Zlatnog Studija čekaju me i Dani hrvatske glazbe u Opatiji - pojašnjava Trbović. Sada kako se bliži finale medijske nagrade, pripreme su već u tijeku, pa tako i planovi u čemu će izaći na scenu.

- Naša kostimografkinja Nataša Svekler, žena koja me najbolje oblači i svlači, planira nešto posebno za mene, ali još nisam doznala što je u pitanju - odgovara voditeljica. Sa suvoditeljem Ridjanom pravi je televizijski tandem. Oboje su blagoglagoljivi, a često znaju pridodati neku svoju na dogovoreni scenarij.

- Nama riječi sigurno neće nedostajati, a nekad mudro Ridjanu popustim i prepustim mikrofon - smije se Trbović.

A prvo izdanje Zlatnog Studija, osim po pozitivnoj atmosferi i zanimljivim prezenterima, pamtit će i po tome što su se među njima našli i televizijski doajeni.

- Sresti ponovno Olivera Mlakara i Vesnu Spinčić Prelog uvijek je lijepo, jer to su ipak lijepa lica koja su obilježila Radioteleviziju Zagreb, današnji HTV - zaključila je Trbović.

Kompliment

Frano Ridjan također se osvrnuo na “sukob interesa” u kojem se našao, uz napomenu da mu takva situacija, u ovom slučaju, godi.

- U svakom slučaju, neću morati složiti kiseli osmijeh ako izgubim od konkurencije jer na sceni moram izgledati divno - kaže u svom stilu Frano.

A kad bi mogao birati kako da ga prezenteri najave u slučaju pobjede, to bi bilo kao “čovjeka iz svačijeg dnevnog boravka”.

- To mi je stvarno najveći kompliment. Već sam navikao na to da se kaže: “Frano nije naš, on je svačiji”, a i moja se supruga s time već pomirila, da dođem kao neka dodatna oprema. S druge strane, ako Mišerić pobijedi, teško ću to podnijeti, a kao svaki pravi muškarac bit ću sretan ako pobijedim Ferlina - u šali kaže Ridjan.

Voditeljskom duetu s Danielom Trbović itekako se veseli, iako su, kaže, takve prilike rijetke.

- Imati Danielu za suvoditeljicu praznik je u našem poslu. Na kugli zemaljskoj možeš na prste jedne ruke nabrojiti tako profesionalne bakutanere s kojima ne moraš ničim razbijati glavu, nego uživaš u poslu koji radiš. Tu smo jedno za drugo, kao bicikl. Najviše su se iznenadili šefovi kako dobro surađujemo, ali svejedno se to i dalje svodi na jednom godišnje - smije se Frano.

Momenti koji su ga na lanjskoj dodjeli Zlatnog Studija najviše oduševili, otkriva Frano, bio je izlazak triju diva na pozornicu, Jimmy Stanić na kontrabasu, ali i stalno pitanje koje ga je mučilo - hoće li slomiti kralježnicu ljudi koji su na videozidu držali nagrade.

Omiljeni voditeljsko-reporterski poslovi za Ridjana su rad sa živom publikom i vođenje programa, kao i reporterski zadaci gdje je cijeli svijet pozornica. Ipak, radio je ispred svega.

- Radio je moja prva i jedina ljubav, koju nikad ne bih mijenjao, prevario jesam, s ljubavnicom televizijom - priznaje Frano.

A otkrio je i koje kvalitete, po njegovu mišljenju, trebaju krasiti svakog voditelja ili novinara.

- Treba razgovarati jednako sa svakim, od doktora do Pape, od NKV-a do VKV-a. Moraš napraviti da ti sugovornik vjeruje i da ga nećeš iskoristiti da bi sebi izvukao korist. Moraš biti čovjek od povjerenja koji će im staviti osmijeh na lice - napominje Ridjan.

Frano je često majstor improvizacije koji se može snaći baš u svakoj situaciji.

- Svatko je dobio nešto, a ja dugi jezik, pa je red i da iskoristiš što dobiješ. Kad se pripremam, grozan sam, kad napišem unaprijed, još gori, a kad se ne pripremim, najgori. Zato moram učiniti sve kako bi vama izgledalo da sam se pripremio, a istu stvar prikazati i sebi - priča Frano.

Friški tata

Iako je najavljivao da će se na neko vrijeme, kao friški tata, povući na porodiljni dopust, ovaj je put odradio roditeljski.

- Nisam još odradio porodiljni, ali zato suprugu nagovaram na drugo dijete, ali roditeljski dopust od 60 dana odrađen je u cijelosti, bez težih ozljeda i trauma za tatu. Za malca ćemo tek saznati. Nije se bunio, on kaže da smo to obavili kao ekipa, pa sam valjda kao tata položio.

Za sam kraj putem Jutarnjeg poslao je očajničku poruku svojoj suvoditeljici Danieli kako bi se počeli spremati za dodjelu Zlatnog Studija.

- Ne šljivi me pet posto, ne odgovara na pozive. Daniela, ako ovo čitaš, javi se, to sam ja, a ne tvoj bivši - kroz smijeh je poručio Frano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:36