ANTE GELO

Naličja svih pjesama bit će jedinstvena kako bi spektakl imao posebno glazbeno ruho

Naš proslavljeni gitarist, aranžer i skladatelj otkriva dio programa dodjele naše nagrade
 Darko Tomaš / CROPIX

Brojne su nominacije iza nas, čitatelji Jutarnjeg odabrali su pobjednike, glasovi se zbrajaju, a sada slijedi veliko finale naše medijske nagrade koje će se održati u prijenosu uživo 2. veljače na Prvom programu Hrvatske televizije. Glazbeni program u rukama je Ante Gele, našeg proslavljenog gitarista, aranžera i skladatelja koji je zadužen za produkciju Zlatnog Studija i cijeli niz glazbenih iznenađenja koja će uslijediti.

O tom ekskluzivnom sadržaju istaknuo je samo da će se na raskošnu pozornicu našeg najvećeg televizijskog studija “Anton Marti” popeti brojni izvođači u neobičnim suradnjama, ali i cijeli niz vrhunskih glazbenika bez kojih taj spektakl ne bi bio moguć.

- Volim obrade, miješanje tih nekih glazbenih karata pa sam na taj način osmislio program. Budući da mi je gušt mijenjati priču, nekako je bilo najbitnije da pjesme koje su posljednjih mjeseci vladale hrvatskim eterom ne budu izvedene u istom ruhu. I zato na Zlatnom Studiju ništa neće biti isto ni već viđeno - ispričao nam je Gelo, pokušavajući dočarati dio atmosfere koja će se dogoditi u subotu navečer na pozornici Zlatnog Studija.

- Plan je ambiciozan, osmišljeno je sedam glazbenih brojeva i ne bih volio sve otkriti da ne izgubimo tu čar, taj trenutak koji će se desiti u prijenosu. A budući da smo u tjednu u kojem ima cijeli niz događanja, pokušali smo biti što kreativniji, pripremiti glazbeni program po nekom našem guštu - kaže naš glazbeni producent, objašnjavajući kako je zamislio otvaranje programa.

Ljubavna tematika

- U prvom broju ćemo se poigrati s pjesmama koje su ove godine prošle u nominaciji za hit godine. Izokrenuli smo ih drugačije kako bismo ih publici pokazali u nekom drugom svjetlu. I inače volim obrade i vjerujem da će to publici biti zanimljivo. Nina Badrić i Petar Grašo će svoje aktualne hitove koji su i finalisti Zlatnog Studija otpjevati u zamijenjenim ulogama i s nekim svojim starim, jednim od njihovih najljepših pjesama. Riječ je o skladbama ljubavne tematike, a ako pričamo o atmosferi, trebala bi biti nešto poput Erosa Ramazzottija i Giorgije.

To su pjesme “Rekao si”, “Trebam nekoga”, “Čarobno jutro” i “Ako te pitaju”. To je jedna priča s pitanjem i odgovorom i na taj smo način prošli kroz te pjesme - otkriva nam Ante Gelo, napominjući da su u finalu Zlatnog Studija grupa Vatra i Massimo s pjesmom “Nama se nikud ne žuri”, koji će na pozornicu odmah nakon Graše i Nine.

- Riječ je o odličnoj pjesmi, velikom radijskom hitu koji je poharao top-ljestvice i drago mi je što su i oni ove godine s nama.

Čavrljajući o glazbi koja će nas voditi kroz dodjelu naših nagrada zastali smo na sportskom glazbenom programu. Nogomet je taj koji je obilježio 2018., a SP u Rusiji i povijesni rezultat “vatrenih” u svakome je od nas probudio emocije.

- Imao sam prilike biti sa svojim najstarijim sinom u Moskvi i imam neki poseban doživljaj oko Svjetskog prvenstva. Uistinu je lijep osjećaj biti ponosan zbog nogometa, baš kao što je to bilo i 1998. godine kada sam još bio klinac.

Pjesmu “Igraj moja Hrvatska” izvest ćemo s drugačijim naličjem. Sve je u tom broju posvećeno nogometu, no želimo publiku podsjetiti i na neke druge sportaše, zlatne, ali zaboravljene koje smo pratili s jednakim ponosom. Neizmjeran je gušt još jednom podsjetiti da smo malena zemlja s velikim talentima. I zato u ovom glazbenom broju imamo najviše izvođača - sportaša, glumaca, glazbenika.

Tri harfe

Vjerujem da ćemo to glazbeno uspjeti dočarati s mnogo naboja. To će biti jedan hommage sportu kroz glazbu. - otkriva glazbenik, koji prolazeći kroz nominacije priču dalje zaustavlja na ljudima iz etera uz koje gotovo svakodnevno provodimo vrijeme, dobro znamo njihove glasove, a u javnosti su eksponirani rijetko.

- To je vrlo kreativna ekipa koja je usput i muzikalna. Brbljavi su i mnogo znaju o glazbi. Usudio bih se reći da dolaze iz svijeta koji se uz glumce i najviše vole glupirati pa će takav biti i njihov nastup.

Zlatni Studio ove je godine prepun glazbenih iznenađenja, muzički odlično odsviranih. Bit će tu svega od evergreena do kazališnih poslastica.

- A sve u nekoj drugačijoj varijanti. Imamo i jednu posebnu izvedbu, rekao bih ekskluzivu. Ne bih za sada otkrio o kome je riječ, samo ću spomenuti da je to jedna od najljepših pjesama uopće, koja će biti izvedena na jedinstven način, uz tri harfe. Iznenađenje se sprema i za kazališnim brojem koje zasad ostaje naša mala tajna.

Vrhunski glazbenici Ante Gelo na pozornicu je pozvao i cijeli niz vrhunskih glazbenika. Uz njega će gitaru uzeti u ruke i Miro Lesić, za klavijature su zaduženi Gojko Tomljanović i Goran Kovačić, na basu Robert Vrbančić. Neizostavan dio showa su i gudači koji dolaze sa zagrebačke Akademije, poznati prateći vokali i još cijeli niz drugih.

- Dugo surađujem s Hrvatskom televizijom, imamo uzajamno povjerenje i izgradili smo i neka poslovna prijateljstva, poput redatelja Ivana Miladinova ili majstora tona Duška Mandića. Tu su i neizostavni ljudi iz produkcije HRT-a poput Đankija, Ruže, Melite i uvjeren sam da smo zajedno dobitna kombinacija - rekao je za kraj Gelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:39