RADIO GODINE

Nije radio sve što svira, slogan je HRT-Radio Rijeke koji je odabran među tri najbolja

 
 Radio Rijeka

Nije radio sve što svira, slogan je HRT - Radio Rijeke, koja je među finalistima nagrade Zlatni Studio za radio godine. Radio Rijeka posebna je po tome što je jedna od najslušanijih radijskih postaja u Hrvatskoj, a desetljećima je najslušanija u regiji.

Ujedno je po ostvarenom marketinškom prihodu najuspješnija radijska postaja u sustavu HRT-a unutar kojeg djeluje. Ova radijska postaja diči se time što u svom programu nema zabranjenih tema, a njeni voditelji su osebujni, duhoviti profesionalci koji svojim pristupom poslu ovaj radio čine drugačijim od drugih. Kako će proslaviti nagradu, naravno, ako je uspiju osvojiti?

- Već sam ulazak među pet nominiranih radijskih postaja shvatili smo kao nagradu te prepoznavanje našeg rada i truda od strane vašeg žirija. Kad smo ušli među tri finalista, osjećali smo se sjajno. Bili smo svjesni da je naša konkurencija izuzetno jaka, ali nadali smo se da će nas naši slušatelji i vaši čitatelji svojim glasovima povesti u finale. Očekujemo li pobjedu? Nismo od onih koji rade ražanj dok zec veselo trčkara po šumi, ali lagali bismo kada bismo rekli da joj se ne nadamo i da je ne priželjkujemo - kaže Alen Čemeljić, urednik Radio Rijeke, radijske postaje koja uz svjetske i nacionalne informacije svoje slušatelje svakodnevno informira i o vijestima iz regije.

- Ako je netko izgubio novčanik ili mu je odlutao pas, mi ćemo mu svakako izaći u susret i objaviti to u našem programu u kojem ćemo istodobno izvijestiti i o događajima u 3. maju, Saboru, te govoru Donalda Trumpa o krizi na američkim granicama. Mi svakodnevno osluškujemo želje naših slušatelja, ali ne na način da im podilazimo. Ljudi taj naš pristup prepoznaju, doživljavaju nas kao svoje prijatelje. Uostalom, oni su i naši prijatelji i naši veliki navijači koji nas zovu, korigiraju, predlažu nam teme, na našim valovima progovaraju o stvarima koje ih muče... Svjesni smo da su nas upravo oni, dakle, naši slušatelji i prijatelji, svojim glasovima doveli do finala Zlatnog Studija - kaže Čemeljić, koji je na čelu radija kojeg čini moćna ekipa.

- Uvijek kad nabrajam strah me da ću nekoga izostaviti. Ali, tu je s nama i finalist za najboljeg radijskog voditelja, Robert Ferlin, koji uz legendarnu ‘Tužibabu’ radi i emisiju ‘Pod stijenama Kantride’ koju je preuzeo nakon smrti našeg velikog novinara i sportskog komentatora Korada Vujnovića. S nama je i Neva Funčić s emisijom ‘Tris’, Lea Domjan Fišter s emisijom ‘Da se mene pita’, Saša Vuksan s emisijom ‘Disko partizani’, Nikolina Deranja, autorica emisije ‘Kamo danas’, Iva Črnjar s emisijom ‘Klasa optimist’, Gloria Fabijanić Jelović s emisijom ‘Box in’. Josip i Matea Krmpotić koji rade ‘Ćo mi, ćo ti’, Mario Lipovšek Battifiaca koji radi emisiju ‘Na obedu’, Tatjana Sandalj i emisija ‘Akademskih 15’, Tajana Petrović Čemeljić i emisija ‘Zdravljak’, Iva Pavletić Crnić i emisija ‘Vruće plahte’. A kao rad cijele redakcije istaknuo bih regionalni dnevnik ‘Danas aktualno’ koji se emitira svakog dana u 15 sati, koji uređuju i vode iskusni profesionalci... Radio Rijeka njeguje i čakavski izričaj, pa u eter često puštamo glazbu s festivala MiK, kao i glazbu nastalu u periodu Ri rocka. Za prepoznatljivu, urbanu kulisu našeg radija koji uz čakavsku glazbu pušta rock i pop brinu se sjajni Albert Petrović, Lucijan Kostrenčić, Branimir Herceg i Ivica Vrkić - kaže Čemeljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:30