NATAŠA JANJIĆ

'Ovo je kruna najljepše godine u mojem životu'

Glumica koja će za dva i pol mjeseca postati majka nominirana je za najbolju filmsku glumicu za ulogu u “Comic Sansu” zahvaljujući ulozi maestralne Marine
 Darko Tomaš / CROPIX

Naizgled mala uloga Marine u komediji “Comic Sans” pretvorila se ove godine u jednu od najvećih filmskih senzacija, ponajprije zahvaljujući maestralnoj glumici Nataši Janjić.

Ova 37-godišnja kazališna, filmska i tv glumica iza sebe već ima čitav niz dojmljivih uloga, no uloga Marine donijela joj je nominaciju za nagradu Zlatni Studio.

“Samo dobra glumica u stanju je iz sporednog lika napraviti glavni. Ona je emocionalni kompleks junaka, koji ne može vjerovati da je okrutno ostavljen, a zapravo je za sve sam kriv i nema šanse da će sve biti kao i prije”, stoji u obrazloženju nominacije u kojoj je Janjić jedna od pet nominiranih u kategoriji najbolje filmske glumice godine.

Nataša ne skriva da je počašćena nominacijom za prestižnu medijsku nagradu.

- Ta je nominacija kruna ove, meni najljepše godine u životu. Zaista me razveselila jer nagrade i nominacije uvijek su potvrda da je tvoj rad prepoznat. U slučaju nagrade Zlatni Studio, njezina težina leži u tome što u konačnici o njoj odlučuje publika za koju i stvaramo - rekla nam je Nataša.

Film “Comic Sans” već je ostvario velik uspjeh, a kritičari ga proglašavaju jednom od najboljih hrvatskih komedija. Podjednako je reagirala i publika pa je film dobio glavnu nagradu publike - Zlatnu Vrata Pule - na Pula Film Festivalu. Film “Comic Sans” također je osvojio pet Zlatnih Arena: Nevio Marasović nagrađen je za režiju, Nataša Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janko Popović Volarić za glavnu mušku ulogu.

Nataša otkriva kako je bilo raditi na tom zahtjevnom projektu.

- Obožavam raditi s redateljem Neviom Marasovićem i moglo bi se reći da smo jedno drugome dobitna kombinacija. Dovoljno je reći da se odlično razumijemo i da surađujemo s puno radosti i pozitive. Tako je od početka, dok je sve još samo na papiru u scenariju, pa do same izvedbe na licu mjesta, na setu.

Volim film “Comic Sans” i zadivljena sam igrom oba glavna glumca u njemu, Janka Popovića Volarića i Zlatka Burića - kaže glumica. Njezina uloga Marine, otkriva nam, zaista je mala, ali se o njoj govori tijekom čitavog filma. Ona je, kaže glumica, “glavnjak iz sjene” i sretna je što je kao takva i prepoznata.

Poput brojnih kolega i Nataša Janjić se okušala u raznim glumačkim formama, a s podjednakim žarom radi kao filmska i kazališna glumica. Ipak, priznaje kako će teatar uvijek ostati njezina najveća ljubav.

- Osjećam se kazališnom glumicom i volim daske koje život znače. Moja je velika sreća i ispunjenje što radim gotovo ravnopravno u svim medijima. Katkad se jednog formata zaželim više. U budućnosti bih voljela snimati više. To je moja intimna želja - otkriva.

Nataši Janjić ova je godina bila iznimno važna i na privatnom planu. Postat će majka za nekoliko mjeseci. Priznaje kako je vijest o trudnoći bila šlag na torti ove godine. - U svakom smislu sam ispunjena i sretna, zahvalna za savršenstvo tajminga i obilja svega doživljenog dosad - kaže glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:46