DODJELA ZLATNOG STUDIJA

Što će finalisti odjenuti i kako će slaviti pobijede li

Voditelji, autori serija i pjevači otkrivaju imaju li namjeru boriti se za titulu kralja tuluma nakon dodjele nagrade, što poručuju rivalima i tko se brine za subotnju odjevnu kombinaciju za studio ‘Anton Marti’ Hrvatske televizije

Ekipa serije “Crno-bijeli svijet” lani je u oštroj konkurenciji nakon dodjele nagrade Zlatni Studio ponijela titulu kraljeva zabave. Ljudi koji su radili na seriji predvođeni neumornim producentom Ivanom Maločom tulumarili su sve do podneva sljedećeg dana. Teško je to nadmašiti, pa se s pravom postavlja pitanje tko će ove godine biti proglašen kraljem zabave.

- Zabava? Mi? Pa mi smo non-stop na tulumu. Ako naše ‘Novine’ uspiju pobijediti u kategoriji za najbolju seriju godine, u kojoj su uz nas u finalu još i serije ‘Pogrešan čovjek’ i ‘Na granici’, svečano obećavam da ćemo to proslaviti nadasve skromno i uzorno s čašom vode i koricom kruha. Jer nama, nakon višestrukih tulumarenja, nužno treba detoks, a ne novi tulum - neuvjerljivo kaže Nebojša Taraba, producent serije “Novine”.

Voditeljeve vrline

Skromnu proslavu, uvjerava nas, napravit će i Zoran Šprajc, koji se za titulu najboljega televizijskog voditelja godine bori s Ivanom Paradžiković i Markom Šapitom. Uz to, Šprajcov Direkt u finalu je u kategoriji najbolje televizijske emisije s HTV-ovom Zabivakom i Provjerenim Nove TV.

- Ako pobijedimo, s ekipom svojih urednika i novinara otići ćemo u neki vege bar i počastiti se obilnim količinama smoothieja i izotoničnih napitaka na račun RTL-a - tvrdi Šprajc koji je, što se hrane tiče, baš poznat po umjerenosti i čestim ručkovima u vege barovima. Ulazak u finale naše nagrade mnogo mu znači:

- Ovo je lijepo priznanje da i nakon četiri godine RTL Direkta nisam dosadio publici i žiriju i dobar motiv da i dalje nastojimo ostati prepoznatljivi i zanimljivi - kaže Šprajc kojeg pitamo ima li poruku za konkurenciju.

- S obzirom na to da redovno u svojim kategorijama godinama već ubiremo nagrade sigurno im nije lako, ali ne trebaju posustati. Kad-tad doći će i njihovo vrijeme, tko zna, možda baš sad - kaže Šprajc.

Boris Kovačev / CROPIX

Ostaju do kraja

- Je li? Tako je rekao? Dobro, kako je dodjela nagrada na HTV-u, riješit ću da moje konkurente dočeka prigodni transparent na kojem će pisati: ‘Ostavite svaku nadu vi koji ulazite’. Naravno, ako se uopće pojave jer, budimo realni, šanse su im nikakve - kroz smijeh govori Marko Šapit, koji ističe kako je super osjećaj biti u finalu nagrade, jer to potvrđuje da je skupa sa svojom ekipom lani napravio odličan posao sa Zabivakom. Hoće li slaviti ako pobijedi?

- Ne. Plan je doći, pokupiti nagrade i brzo kući na spavanje jer u nedjelju ujutro imam televizijski prijenos. Prvi put u životu komentirat ću jednu skijašku utrku - veleslalom iz Garmischa - otkriva Šapit.

- Nećete nas se riješiti do jutra s plesnog podija. Prati nas reputacija da s tuluma odlazimo zadnji - obećava Ivana Paradžiković, koja naglašava kako je jako sretna i zahvalna što su se ona i emisija ‘Provjereno’ našli u probranom društvu finalista Zlatnog Studija, i to još u dvije kategorije.

- Najteže od svega je opstati na samom vrhu toliko godina, a ova nam nominacija i prolazak u drugi krug zapravo to potvrđuju. Imam li poruku za konkurente? Kako se u obje kategorije borim protiv dvojice šarmantnih kolega, Šprajca i Šapita, oni će, vjerujem, džentlmenski podnijeti poraz od dame - u šali govori Ivana, koja će se na svečanosti u subotu pojaviti u kreaciji mladih dizajnerica čija odijela u zadnje vrijeme rado nosi,

- Moj izbor je lijepo tamnoplavo odijelo koje sam uzeo posebno za ovu prigodu - kaže Andrija Jarak, koji je nominiran za najboljeg televizijskog novinara godine. Jarak ističe kako nakon prošlogodišnjeg osvajanja nagrade, ulazak u finale drugu godinu zaredom za njega predstavlja veliko priznanje čitatelja i televizijskih gledatelja, na što je iznimno ponosan. Za nagradu se bori protiv Martine Validžić s HTV-a i svoje kolegice Ivane Brkić Tomljenović s Nove TV koja kaže:

- Sjajan je osjećaj znati da si među nominiranima za najboljeg TV novinara/novinarku, a jako mi je drago da su me glasovi publike pogurali do finala. Sigurno ću se dobro zabaviti u subotu, opustiti i proslaviti nagradu već tu istu večer s ostalim kolegama s Nove TV koji će se naći na svečanoj dodjeli, drugi dan i s ostalim kolegama i prijateljima, a potom se i brzo baciti na posao.

Nagrade i priznanja su zaista lijepa potvrda dosadašnjeg rada i uvažavanja od publike, no iako treba biti zahvalan i uživati u trenutku, potrebno je gledati naprijed i opet iznova dati svoj maksimum - govori Ivana Brkić Tomljenović, koja će u posljednji trenutak odlučiti što će odjenuti.

O serijama

Jelena Veljača već je odabrala, a na fešti će se pojaviti u kreaciji Aleksandre Dojčinović.

- Serije ‘Novine’ i ‘Na granici’ su, svaka u svom formatu, odlične serije. Ponosna sam što smo s njima u konkurenciji. Sve ih produciraju, pišu, režiraju, u svima glume i na svima rade moji kolege i prijatelji, tako da sam generalno zapravo ponosna na televizijsku produkciju u Hrvatskoj, koja svake sezone ide naprijed - kaže autorica RTL-ova “Pogrešnog čovjeka”.

Zagreb, 270218.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela nagrada Zlatni Studio na HRT-u. Najstariji hrvatski televizijski tjednik dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, u glazbi i u kazalistu, za razdoblje od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017. godine.
Na fotografiji: dodjela.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Titula Rijeke

- Ulazak u finale nagrade znači mi puno! To je svojevrsna kruna rada prošle godine, potvrda da radimo dobro i da se naš trud isplatio. Već sama činjenica da sam u završnom krugu za mene je nagrada! - kaže Franka Batelić, koja se za titulu najbolje pjevačice natječe s Ninom Badrić i Jelenom Rozgom. Franka će se sutra pojaviti u toaleti eNVy rooma, što će je za nju odabrati njena stilistica Jasenka Tudor Bevanda.

Robert Ferlin, koji se u kategoriji za najbolji Radijski glas nalazi s Ivanom Mišerić i Franom Ridjanom, unatoč tome što je jedini od radijskih finalista nominiran drugu godinu zaredom “osjeća” da neće pobijediti.

- S druge strane, nada umire zadnja. Ni 2017. godine nitko se nije nadao da će Rijeka uzeti titulu Dinamu i Hajduku pa se to dogodilo - govori Ferlin, koji je ponosan na to što se njegov matični radio, Radio Rijeka, također nalazi u finalu Zlatnog Studija.

Za razliku od njega, glazbenici iz Zaprešić Boysa nemaju nikakav “loš osjećaj”.

- Našim konkurentima poručujemo: ‘Vi koji dolazite ostavite svaku nadu. Kanta je naša! - poručuju momci koji kažu da im ulazak u finale mnogo znači.

- Doživljavamo to kao potvrdu našeg dugogodišnjeg rada, a nekakva kruna našeg djelovanja je bila upravo protekla, izrazito sportska godina, koju smo obilježili pjesmom ‘Igraj moja Hrvatska’. Osvojimo li nagradu, proslavit ćemo je u najbližem kafiću i zaliti onako, navijački - kažu Zaprešić Boysi.

Grašo, Rozga, Massimo i Nina pjevaju na fešti

Uoči sutrašnje svečane dodjele nagrada Zlatni Studio Ante Gelo, koji je zadužen za glazbeni dio programa gala večeri što će je publika moći pratiti u izravnom televizijskom prijenosu na HTV 1, otkrio je dio izvođača koji će pjesmom uveličati feštu. Petar Grašo, Jelena Rozga, Vatra, Massimo, Nina Badrić u magičnim aranžmanima Ante Gele izvest će svoje, i ne samo svoje, najveće hitove.

- Osmišljeno je sedam glazbenih brojeva i ne bih volio sve otkriti da ne izgubimo tu čar, taj trenutak koji će se desiti u prijenosu. Odat ću vam da ćemo svi zajedno pjesme koje su posljednjih mjeseci vladale našim eterom biti izvedene u novom ruhu te da se na Zlatnom Studiju neće vidjeti ni čuti ništa već viđeno niti isto - rekao je Gelo, koji najavljuje i brojna glazbena iznenađenja. Jedno od njih bit će i glazbeno-plesački nastup radijskih profesionalaca: Ivane Mišerić, Frane Ridjana, Saše Lozara i Miljenka Cvitkovića Minje koji će na pozornici zapjevati pjesmu “Neprilagođen” Jure Stublića, čiji stihovi kažu: “Danas sam bacio radio kroz prozor...”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:54