ŽIVOT NA VAGI

Teško je zabaviti TV publiku, a Studio nam je omogućio priznanje

U finale, u kategoriji najboljeg reality showa, smjestio se RTL-ov “Život na vagi” koji je u međuvremenu prerastao u pravi spektakl i pokret za zdravi život

Težak je posao zabaviti i zaintrigirati publiku kroz reality žanr, zapravo žanr koji sam po sebi do pojave Zlatnog Studija nije imao medijsko priznanje.

I upravo zato već samo postojanje kategorije “najboljeg reality showa” pobjeda je svih nas koji smo odabrali raditi u ovoj, još jednoj teškoj grani novinarskog i producentskog stabla - odgovara glavni urednik RTL-ova “Život na vagi” Vanja Meandžija.

Ovaj reality show stigao je do treće sezone i u međuvremenu prerastao u pravi pokret za zdravi život. Od početnih kritika, ekipa “Života na vagi” počela je primati čestitke i pohvale, a treneri Mario Mlinarić i Sanja Žuljević dobili su niz sljedbenika.

- I “Supertalent”, kao i “Tri, dva, jedan - kuhaj!” su kvalitetno producirani s vrhunskim ljudima iz struke. No kako “svaki cigo svoga konja hvali”, tako bi bilo nelogično da ne kažem kako smatram da ove godine imamo najviše šanse za pobjedu - ističe Meandžija. Bila je to najteža sezona “Života na vagi” do sada, kako po broju kilograma kandidata (bili su teži od svojih prethodnika za čak 300 kilograma), tako po samoj zahtjevnosti produkcije.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Tim ljudi koji su radili ovu, najtežu i najdulju sezonu ŽNV-a dosad, napravio je vrhunski posao. Od kreativnih rješenja, produkcijskih izazova, montaže, PR-a, smiješnih i emotivnih trenutaka s našim trenerima, briljantnim vođenjem Marijane Batinić, pa do svih nepredvidivih problema, ekipa je vrhunski “povukla” ne gubeći pritom pozitivan stav i smatram da se to reflektiralo na cijeli show. Najzaslužniji su tu ipak naši kandidati koji su pokazali dovoljno povjerenja prema svima nama i prepustili nam svoje živote u ruke. Oni su svi već pobjednici, no još jedan razlog za slavlje svima bi nam dobro došao - govori Meandžija.

Treća sezona “Života na vagi” počela je s emitiranjem 15. rujna, a veliko finale je bilo 18. studenog, iz kojeg je kao pobjednik izišao Alen Abramović, 46-godišnji Zagrepčanin. Ovaj trgovački putnik izgubio je u showu čak 86,4 kilograma, što mu je osim pobjede donijelo i nagradu od 150 tisuća kuna.

- Najdraži trenutak u showu mi je bio kad sam skinuo prvih 30 kilograma i shvatio da sam napokon u formi i na putu prema zdravom i kvalitetnijem životu. Život mi se nakon emisije promijenio na svim poljima, stekao sam puno više samopouzdanja, otkrio sam sportaša u sebi i mogu reći da mi je ovaj show donio samo pozitivne stvari i toplo ga preporučujem svakome kome je potrebno - kaže Abramović.

U trećoj sezoni bilo je 18 kandidata, a oni najuporniji koji su stigli do finala u izolaciji su boravili čak 126 dana, što je, kako procjenjuju na RTL-u, najdulje produkcijsko razdoblje snimanja za reality show u Hrvatskoj. Na emisiji je radilo 50 ljudi, koji su pripremili za kandidate 18 velikih te 36 izazova ukupno, a koji su se snimali na 20 različitih lokacija po Samoboru i Zagrebu.

Tijekom vremena provedenog u kući natjecatelji su potrošili 200 kilograma proteina, 40 litara kokosova i maslinova ulja te pojeli oko 300 kilograma piletine, 400 kilograma svježeg sira te popili više od dvije tisuće različitih jogurta i 200 litara mlijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:45